De Dragoș Tănase,

Motivul invocat de senator ar fi fost acela că „nu a avut încredere” în diagnosticul medicilor suceveni. Mai mult, „nu a ținut cont de recomandările medicilor suceveni, ba mai mult, le-ar fi vorbit urât și ar fi menționat în repetate rânduri că el nu va fi tratat aici, în provincie”, potrivit Obiectiv de Suceava.

Senatorul a fost adus la Institutul Național de Boli Infecțioase “Matei Balș“, unde a primit același diagnostic, „de virus aerogen, prezentând o formă foarte ușoară”.

Reacția lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), despre acest caz

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat pentru “Obiectiv” că nu el a autorizat deplasarea elicopterului SMURD la Suceava și că solicitarea a venit de la medicii Spitalului Județean Suceava.

„În concluzie, senatorul PSD a fost transferat cu un elicopter SMURD, către un spital bucureștean pentru o durere de cap și un episod de diaree”, arată Obiectiv de Suceava, care notează că senatorul Virginel Iordache nu a putut fi contactat de reporterii publicației, pentru un punct de ve­de­re, deși a fost apelat de mai multe ori.

Ulterior, după ce informațiile au ajuns în presa locală și centrală, parlamentarul a făcut mai multe precizări legate de acest caz, prin intermediul unui comunicat.

„Senatorul Virginel Iordache a fost internat la Spitalul Sfântul Ioan cel Nou din Suceava în data de 14 mai 2019, unde a fost supus unor investigații medicale.

Ca urmare a lipsei unui diagnostic concludent și fiind suspectat de meningită bacteriană, cu o stare de sănătate vizibil alterată, în data de 16 mai 2019 medicii au hotărât transferul acestuia la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

În urma investigațiilor amănunțite, a fost infirmată suspiciunea de infecție cu meningococ, iar decizia transportării de urgență cu elicopterul a pacientului, dată fiind starea degradată a sănătății acestuia, a aparținut exclusiv medicilor spitalului Sfântul Ioan cel Nou din Suceava”, a spus el.

Un zbor cu elicopterul de la Suceava la București durează două ore și jumătate, la un cost de 3.000 de oră, ceea ce înseamnă că au fost cheltuiți 7.500 de euro pentru acestă misiune, au declarat specialiștii pentru Libertatea, care au precizat că se consumă 180 litri de combustibil/oră.

Senatorul Virginel Iordache susține că „nu a făcut nicio cerere referitoare la un transport preferențial pentru transferul intraspitalicesc, iar interacțiunea cu personalul medical a fost una de respect reciproc, neexistând nici un episod din cele relatate nerealist în presă”.

Tatăl tânărului mort „dintr-o eroare de comunicare” la Colectiv: „Arafat, Streinu-Cercel și Rafila ne asigură azi că stăpânesc coronavirusul așa cum ne asigurau că avem de toate după Colectiv!”
Recomandări

Tatăl tânărului mort „dintr-o eroare de comunicare” la Colectiv: „Arafat, Streinu-Cercel și Rafila ne asigură azi că stăpânesc coronavirusul așa cum ne asigurau că avem de toate după Colectiv!”

 

În prezent starea de sănătate a senatorul este stabilă, cu diagnostic endocardită infecțioasă, și se află internat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

În prima zi a lunii aprilie, Raed Arafat declara la Zalău că un elicopter SMURD ce va deservi zona de Nord-Vest va fi operaţional în acest an, după finalizarea platformei de aterizare din cadrul heliportului de la Jibou.

Elicopterul de Terapie Intensivă, a cărui valoare se ridică la peste cinci milioane de euro, va deservi judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bihor şi o parte din Bistriţa-Năsăud.

În acest timp, heliportul din Târgu Jiu este ocupat de tiribombe și mici, iar elicopterele SMURD sunt nevoite să aterizeze pe stadion.


Citește și:

Nicuşor Constantinescu, 4 ani de închisoare cu executare în dosarul elicopterului SMURD prăbuşit în lacul Siutghiol. Decizia nu este definitivă


 

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare
HOROSCOP

Horoscop 25 februarie 2020. Taurii au probleme de comunicare