Mergi direct la conținut »
Heliportul din Târgu Jiu, ocupat de tiribombe și mici. Elicopterele SMURD sunt nevoite să aterizeze pe stadion
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Heliportul din Târgu Jiu, ocupat de tiribombe și mici. Elicopterele SMURD sunt nevoite să aterizeze pe stadion

Heliportul din Târgu Jiu, ocupat de tiribombe și mici. Elicopterele SMURD sunt nevoite să aterizeze pe stadion

Elicopterele SMURD nu pot ateriza pe heliportul din Târgu Jiu pentru a prelua pacienții grav bolnavi. Zona este împânzită de tiribombe și de tarabe cu mici și bere deoarece timp de o săptămână sunt organizate Zilele Orașului. În cazul de urgență, va fi folosit stadionul din oraș unde de patru ani se fac lucrări de modernizare.

De Răzvan Mihalașcu,

Numai în această săptămână, elicopterul a aterizat pe terenul de fotbal al stadionului din Târgu Jiu de patru ori pentru a prelua cazuri grave și a le transfera la spitale din țară, scrie Pandurul.

Miercuri, elicopterul SMURD a ajuns pe stadion pentru a prelua un bebeluș cu o malformație la tubul digestiv și a-l transporta la spitalul din Craiova. Piloții nu au putut ateriza pe heliport deoarece zilele acestea au loc în zonă Zilele Orașului.

„Am anunțat Poliția, unitățile spitalicești. Am făcut demersurile din timp ca să nu avem probleme. Este valabil doar în această săptămână. Va mai nevoie și când va fi Festivalul Berii, pentru că va fi tot pe insuliță”, a precizat primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, conform sursei citate.

Patru pacienți au fost preluați de elicopter de pe stadionul din Târgu Jiu, în doar trei zile.

„Noi am fost anunțați de această schimbare. Anunțăm, de fiecare dată, la rândul nostru când solicităm elicopterul SMURD. Toți pacienții sunt preluați de pe stadion până duminică”, a explicat Constantin Mitroi, directorul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Localnicii din Târgu Jiu sunt convinși că municipalitatea ar putea găsi alt loc pentru festival în așa fel încât să nu dea peste cap activitatea SMURD.

„Dacă tot ai investit și ai făcut acel heliport, eu nu înțeleg de ce să-l ocupi acum cu tarabe de mici și bere. Așa e la noi! E mai importantă distracția decât viețile oamenilor. Că elicopterul SMURD vine să ia oameni bolnavi, oameni grav bolnavi și toată această bulversare îi poate încurca pe salvatori”, a spus o femeie.

„Sunt convins că, dacă s-ar vrea, ar găsi să mute petrecea asta în alt loc. Mai demult era în centrul orașului și nu se mai supăra nimeni. Acum au mutat-o pe insuliță și heliportul adio, nu ai cum să-l mai folosești. Îl ai degeaba. Acum o săptămână, la vară iar o săptămână, că e nu știu ce alt festival și tot așa, din petrecere în petrecere”, a fost de părere un alt târgujian.

De asemenea, oamenii care locuiesc în zona în care e organizat evenimentul spun că au depus mai multe petiții către municipalitate din cauza zgomotului și mizeriei create de petrecăreți.

În 2012, Guvernul a alocat 451.000 de lei pentru construirea heliportului din Târgu Jiu.

sursă foto: Pandurul


Citește și:

GSP: Seism în economia românească! Telekom negociază împărțirea între Orange și RCS


 

Close
Închide
  Close