MENIU CAUTĂ
14 Mar. 2018 14:54 , de Valentina Postelnicu

Șerban Nicolae, solicitare către Iohannis: Preşedintele României devine complice în momentul în care nu dispune desecretizarea protocoalelor secrete cu SRI

Distribuie

Liderul grupului PSD din Senat, Şerban Nicolae, i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis  că "devine complice" în momentul în care nu dispune desecretizarea unor protocoale care ar dovedi o eventuală implicare a Serviciului Român de Informaţii în viaţa politică.

'Din punctul meu de vedere, preşedintele României devine complice în momentul în care nu dispune desecretizarea acelor protocoale secrete, bazate pe hotărâre a CSAT. Nu este niciun fel de motiv pentru a menţine confidenţialitatea acestor chestiuni”, a spus Şerban Nicolae, miercuri, la Senat.

Nicolae a comentat și dezvăluirile făcute de Liviu Dragnea, marți seară, când spunea că șeful SRI George maior s-ar fi implicat în stabilirea listei Guvernului USL.

„Normal nu este, în general, ca şeful SRI să se implice în toate aceste chestiuni. În ceea ce îl priveşte pe Liviu Dragnea, categoric era o anumită spaimă a unei părţi oculte din societatea românească, cel puţin oculte. Dacă vă aduceţi aminte, el a fost în situaţia să se retragă după trei săptămâni, în anul 2009, după ce a ajuns ministru de Interne, succedându-i Gabriel Oprea, fără vreo explicaţie publică foarte lămuritoare, dar în mod cert cu o intervenţie din afară şi neconstituţională. (…) În ceea ce îl priveşte pe Liviu Dragnea, bănuiala era că ar fi fost ameninţat din partea lui Traian Băsescu sau din anturajul lui Traian Băsescu', a spus Șerban Nicolae.

Potrivit senatorului PSD, 'este din ce în ce mai vizibil şi mai clar că, în România, SRI, prin structurile sale de vârf, de conducere, s-a implicat direct'.

'Nu ştiu câţi spioni au prins, nu ştiu câte atentate la siguranţa naţională au dejucat cei din conducerea SRI, dar ştiu sigur sau, mă rog, avem acum dovezi că cel puţin în justiţie şi în politică s-au implicat la vârf, cu consecinţe foarte – foarte grave.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea l-a acuzat pe Victor Ponta că, atunci când a fost numit premier,  ar fi stabilit lista membrilor guvernului său împreună cu directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior.

Președintele PSD Liviu Dragnea a afirmat, marţi seară, la Antena 3, că imediat după căderea Guvernului Ungureanu, ar fi convenit cu Victor Ponta şi cu liderul PNL, Crin Antonescu, să discute în comun componenţa viitorului guvern, însă a doua zi Ponta ar fi prezentat lista miniştrilor întocmită cu George Maior şi cu alţii'.

Citește și: Actorii din Game of Thrones au plâns când au citit scenariul ultimului sezon al serialului. Personajele mor „unul câte unul'

Loading...
Comentarii