Ministrul Dezvoltării spune că alocarea celor 12 milioane de euro pentru stadionul de fotbal din județul Teleorman se justifică prin faptul că federațiile sportive susțin construcția unui complex sportiv în municipiul Alexandria.
”În primul rând nu vorbim de un stadion. Vorbim de un complex sportiv care are, pe lângă partea de teren de fotbal, tot ceea ce ține de paracticarea sporturilor: pistă de atletism și alte sporturi legate de zona aceasta. În momentul în care discutăm de inițierea, oportunitatea și necesitatea unui obiectiv de asemenea anvergură, cu toate că toată lumea se pricepe la fotbal, (…) cred că cei mai în măsură să vorbească pe acest subiect sunt cele două federații: Federația Română de Fotbal și Federația Română de Atletism”, a explicat Shhaideh.
Ea a precizat că cele două Federații susțin un asemenea complex sportiv pentru practicarea tuturor sporturilor de atletism, iar Federația Română de Fotbal fundamentează existența de stadioane în Alexandria și inisită pentru organizarea de activități fotbalistice într-o rază de sub 100 de km de București.
Sevil Shhaideh a menționat că mai există, în pregătire, tot la solicitarea autorităților locale, încă un complex sportiv care se va construi la Târgoviște pentru a se înscrie în această rază de 100 de km vizavi de București pentru organizare de turnee.
”E timpul astăzi să încetăm cu aceste corelări cu proveniența liderilor politici din anumite județe cu oportunitățiile sau necesitatea realizării obiectivelor de investiții”, a mai spus ministrul Dezvoltării.
Ministrul Dezvoltării, despre recepția stadionului din Craiova: Legislația în domeniul autorizațiilor emise de ISU s-a modificat după Colectiv. Să nu uităm ce s-a întâmplat cu Arena București
Sevil Shhaideh a vorbit și despre stadionul de fotbal din Craiova care, potrivit unor informații apărute zilele trecute în presă, a fost construit greșit și nu există recepția lucrării pentru că nu a fost dată autorizația de la ISU.
”Indicatorii tehnico-economici ai stadionului de la Craiova au fost adoptați în anul 2014. În baza acestor indicatori s-a organizat procedura de achiziție publică și au început lucrările. După cum bine știți, după tragedia de la Colectiv, legislația în domeniul autorizațiilor emise de ISU s-a modificat. Să nu uităm ce s-a întâmplat cu Arena București, un obiectiv foarte important, recepționat și a stat un an de zile fără activitatea sportivă tocmai pentru a îndeplini toate condițiile impuse de ISU. Trebuia să facem cu stadionul de la Craiova la fel? să-l recepționăm și apoi să-l închidem și să stăm să avizăm din nou proiectul ca să obținem autorizațiile?”, a afirmat Shhideh.
Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Fiica Ioanei Ginghină și a lui Alexandru Papadopol aduce bani în casă. „Uneori ne împrumutăm de la ea”
Ea a precizat că modificările structurale nu au impus modificări bugetare pentru finalizarea lucrării.
Prosport a scris, recent, că stadionul din Craiova a fost construit greșit! Îi mai trebuie un etaj, deși acoperișul a fost pus. Arena riscă să se prăbușească la un vânt mai puternic.
O serie de documente făcute publice miercuri de Ministerul Dezvoltării arată că stadionul din Craiova a fost proiectat și construit greșit, dar și că, până la inaugurare, are nevoie de reparații capitale înainte de inaugurarea oficială, a anunțat prosport.ro.
Citește și: Lovitura primită de Boureanu. Anunțul de ultimă oră al procurorilor. Este acuzată și iubita lui!