Mergi direct la conținut »
Sevil Shhaideh, numită în Consiliul de Supraveghere al Petrom din partea Ministerului Energiei
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri > Sevil Shhaideh, numită în Consiliul de Supraveghere al Petrom din partea Ministerului Energiei

Sevil Shhaideh, numită în Consiliul de Supraveghere al Petrom din partea Ministerului Energiei

Fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a fost numită provizoriu în Consiliul de Supraveghere al Petrom din partea Ministerului Energiei, care deține 20,63% din acțiunile producătorului de petrol și gaze.

De Daniel Ionașcu,

Măsura a fost anunțată vineri, de către Petrom, într-un raport trimis Bursei de Valori București (BVB).

”OMV Petrom S.A. anunţă numirea lui Sevil Shhaideh că membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, precum şi că membru al Comitetului de Audit şi membru al Comitetului Prezidenţial şi de Nominalizare ale OMV Petrom, că urmare a renunţării lui Mihai Busuioc la mandatul în funcţiile mai sus menţionate.

În conformitate cu prevederile art. 1537, aliniatul (1) din Legea societăţilor nr. 31/1990 şi ale art. 17.4 din Actul Constitutiv al OMV Petrom S.A, Sevil Shhaideh a fost numită membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere, membru al Comitetului de Audit şi membru al Comitetului Prezidenţial şi de Nominalizare ale OMV Petrom, începând cu dată aprobării numirii sale de către Consiliul de Supraveghere, respectiv 26 octombrie 2017, şi până la următoarea Adunare Generală a Acţionarilor”, se arată în raportul în cauză.

Implicată în Dosarul Belina

Sevil Shhaideh și-a dat demisia de curând din funcția de ministru al Dezvoltării, iaru ulterior a fost numită în funcția de consilier de stat.

Shhaideh este urmărită penal în Dosarul Belina, instrumentat de către Direcția Națională Anticorupție. Dosarul Belina vizează concesionarea insulei Belina și a Brațului Pavel al Dunării către Tel Drum, companie despre care presa a scris că ar fi controlată de către liderul PSD Liviu Dragnea.

Acesta neagă că ar deține acțiunile la purtător ale Tel Drum.

Ce expertiză are Sevil Shhaideh

Shhaideh este licenţiată a Facultăţii de Planificare Economică şi Cibernetică din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti şi a obţinut o diplomă de master în Managementul Poiectelor de Afaceri la Universitatea Ovidius din Constanţa.

”De asemenea, este specializată în diverse domenii, precum manager de proiect, expert în administraţie publică şi auditor în managementul calităţii şi audit financiar. Sevil Shhaideh are o experienţă de 20 ani în calitate de funcţionar la nivelul administraţiei publice locale. Începând cu anul 2012 a deţinut mai multe funcţii în cadrul Guvernului României, precum secretar de stat şi ministru în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi de viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, având că principale responsabilităţi dezvoltarea regională, managementul proiectelor europene şi al activităţilor din administraţia publică”, se mai arată în raportul bursier.

Grupul austriac OMV deține 51,01% din acțiunile Petrom, Fondul Proprietatea controlează un pachet de 12,56%, iar alți acționari de pe bursă dețin în total 15,78% din titluri.

Close
Închide
  Close