Mergi direct la conținut »
Sfaturi inedite ale unui italian care trăiește de peste 30 de ani în izolare, pe o insulă. A ajuns acolo dintr-o greșeală, dar a ales să rămână Galerie foto
4imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Sfaturi inedite ale unui italian care trăiește de peste 30 de ani în izolare, pe o insulă. A ajuns acolo dintr-o greșeală, dar a ales să rămână

Sfaturi inedite ale unui italian care trăiește de peste 30 de ani în izolare, pe o insulă. A ajuns acolo dintr-o greșeală, dar a ales să rămână

De mai bine de 30 de ani, Mauro Morandi este singurul locuitor al unei insule din Marea Mediterană. În ultimele săptămâni, coliba lui a fost o locație bine izolată din care a vegheat la desfășurarea crizei coronavirusului global. CNN Travel l-a găsit pe pustnic şi i-a făcut cunoscută povestea.

De Cristian Otopeanu,

După ce a fost singur cu propriile gânduri pentru o bună parte din viața sa, Mauro Morandi, care şi-a câştigat reputaţia de Robinson Crusoe al Italiei, are o perspectivă interesantă asupra izolării .

Conform CNN, Morandi, fost profesor, a ajuns pe insula Budelli, în largul coastei Sardiniei, din greșeală, în timp ce încerca să navigheze din Italia în Polinezia acum 31 de ani. S-a îndrăgostit de apele cristaline ale atolului curat, nisipurile de corali și apusurile de soare și a decis să rămână.

Am fost un copil rebel. Cred că am fugit prima oară de acasă când aveam 9 ani

Mauro Morandi, bărbatul care locuieşte izolat de lume din anul 1989:

În fiecare noapte, se culcă într-o căsuță de piatră veche și se trezește dimineața înconjurat de natură. Îi place să exploreze arbuști și stânci și vorbește cu păsările la micul dejun de la micuța fereastră a bucătăriei.

Totuși, în ciuda izolării, el este la curent cu noutăţile. De exemplu, a aflat despre închiderea Italiei din cauza pandemiei de coronavirus.

În lumea sa solitară, pustnicul spune că se simte ca și cum ar fi în „cel mai sigur loc de pe Pământ”. De asemenea, a fost dornic să împărtășească câteva sfaturi despre cum să faci față cel mai bine autoizolării.

„Sunt bine, nu sunt speriat”, a declarat el pentru CNN Travel prin intermediul telefonului mobil, care este legătura lui cu lumea exterioară.

România ratează lista primelor 20 de țări cărora Japonia le oferă gratuit un medicament pentru tratamentul Covid-19. Orban a aflat de la Libertatea despre ofertă
Recomandări

România ratează lista primelor 20 de țări cărora Japonia le oferă gratuit un medicament pentru tratamentul Covid-19. Orban a aflat de la Libertatea despre ofertă

 

Îmi petrec fiecare iarnă închis în casă, luni de zile abia ies pe insulă. Deci, ce naiba, oamenii nu pot sta acasă două săptămâni? E absurd.

Mauro Morandi:

„Mă simt în siguranță aici. Această insulă oferă protecție totală. Nu există niciun risc. Nimeni nu aterizează, nici măcar o singură barcă nu poate fi văzută navigând”, a adăugat bărbatul.

Ca mulți dintre noi, preocuparea principală a lui Morandi este bunăstarea familiei și a prietenilor săi, care locuiesc în Modena, una dintre cele mai afectate zone din Italia. „Se confruntă cu momente grele”, spune el.

Pustnicul Mauro Morandi postează pe Instagram

Fiind singur, își petrece ziua admirând marea, respirând aerul curat, strângând lemne, pregătindu-și mesele și … postând pe Instagram.

„Mă plictisesc, așa că îmi omor timpul făcând fotografii cu plaje, faună și peisaje, editând fotografii și apoi împărtășind acestea pe social media și Instagram”, a declarat el, precizând că „Am o mulțime de urmăritori pe Instagram”.

„Citesc mult și mă gândesc… Mă gândesc că mulți oameni se sperie să citească, deoarece, dacă o fac, vor începe să mediteze și să se gândească la anumite lucruri, iar acest lucru poate fi periculos. Dacă începi să vezi lucrurile sub o altă lumină și să fii critic, poţi ajunge să vezi ce viață mizerabilă duci sau ce persoană rea eşti sau lucrurile rele pe care le-ai făcut”, a conchis el.

Foto: instagram.com/maurodabudelli

Close
Închide
  Close