MENIU CAUTĂ
09 Feb. 2018 16:00

VIDEO/ Sfaturi pentru proba de limbă străină la Bacalaureat 2018, de la profesoara de limba franceză Antoaneta Buştiuc

Distribuie

Libertatea te ajută să te pregătești pentru probele orale la Bacalaureat 2018. Profesoara de limba franceză Antoaneta Buştiuc, de la Colegiul Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii ”Gheorghe Airinei” Bucureşti, a explicat, la interviurile Libertatea Live, ce trebuie să facă elevii care de luni dau Bacalaureatul pentru a obţinere calificativul experimentat la proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Candidații la examenul de Bacalaureat 2018 au optat, la această probă, care va fi susținută în 21 și 22 februarie, pentru una dintre cele zece limbi de circulție internațională: Limba engleză Limba francezăLimba germană modernă, Limba ebraică modernă Limba italiană Limba japoneză Limba portugheză Limba rusă modernă Limba spaniolă și Limba turcă modernă.

La interviurile Libertatea LIVE, profesoara de Limba română Ecaterina Stanca, de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, le-a spus candidaților tot ce trebuie să știe când se vor prezenta în fața comisiilor de examinare pentru proba orală de limba română, prima de la examenul de Bacalarureat 2018, ce va fi susținută luni 12 februarie și marți 13 februarie.

Profesoara de informatică Filonela Rodica Bălașa, de la Colegiul Național „Grigore Moisil” din București, le-a spune candidaților la Bacalaureat ce trebuie să știe pentru rezolvarea cerințelor de la proba de evaluare a competențelor digitale, care va avea loc în zilele de 16, 19 și 20 februarie.


Toate informațiile despre Bacalaureat 2018, AICI


Prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2018 începe luni, 12 februarie 2018, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Conform calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua în data de 13 februarie și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 – 15 februarie). În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Prima probă scrisă – Limba si literatura română – Ea) – va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb) este programată marți, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – se va desfășura joi, 28 iunie.

Afișarea primelor rezultate are ca termen data de 4 iulie (până la ora 12:00) și va fi urmată de depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00). Între 5 și 8 iulie vor fi soluționate contestațiile, în timp ce afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 9 iulie.

Bacalaureat 2018. Modele de subiecte pentru probele orale din februarie

Vezi şi aici: Bacalaureat 2018. Modele de subiecte pentru probele orale din februarie

Citește mai multe despre Bacalaureat și Interviu pe Libertatea.

Comentarii