Galbenusurile de ou se pastreaza proaspete daca sunt tinute in ceasca, acoperite cu ulei sau apa;
Coaja oualor nu se mai crapa, daca in apa in care le fierbeti veti pune o lingura de otet si daca le intepati inainte, la varf, cu un ac;
Daca dupa o masa festiva ati ramas cu un rest de vin, congelati-l si il veti putea folosi la primul sos pe care il veti pregati;
Pentru ca supele sau ciorbele de carne sa ramana limpezi, imediat ce ati luat un rand de spuma adaugati in oala putina apa rece. Operatiunea se repeta pana cand ati luat toata spuma;
Parmezanul sau cascavalul bagat la frigider, invelit intr-o panza umeda, se pastreaza proaspat;
Mustarul din borcan nu se mai usuca daca deasupra se pune putina sare. Daca a apucat sa se usuce, ii puteti reda aspectul si gustul daca il frecati cu putin otet si zahar;
Omleta va avea un gust excelent daca pentru fiecare ou adaugati o lingura de branza sau cascaval ras;
Orezul are un gust deosebit daca inainte de a-l fierbe il caliti in putin grasime (unt). In plus, se albeste daca in apa in care-l fierbeti adaugati cateva picaturi de lamaie;
Muraturile vor fi ferite de mucegai daca peste ele se pune un saculet din tifon cu 2-3 linguri de mustar;
Nu aruncati zeama ramasa dupa folosirea muraturilor. Da un gust minunat salatei de cartofi;
(sfaturi trimise de Victoria Chelu, str. Av. Colescu nr. 75, bloc 354, ap. 20, sc. A, etaj 4, Alexandria, jud. Teleorman)