Mergi direct la conținut »
Ştiri Libertatea > Ştiri

Un sibian face tricouri cu declarația de propria răspundere. Legea nu permite însă o astfel de ”prezentare”: ”Le vând după ce trecem de nenorocire”

În situații de criză, apar de obicei și soluțiile de criză. Așa a apărut și ideea sibianului Florin Țințea, 29 de ani, licențiat în jurnalist și pasionat de fotografie, care a vrut să ne scape de grija declarației pe proprie răspundere și a inventat tricoul-document, imprimând mesajul cu litere de-o șchioapă pe bluze de bumbac.

De Mihai Toma,

  • Ulterior, el însusi a observat că articolul 4 din Ordonanța Militară 3 specifica faptul că, în afara documentelor clasice, pe hârtie, ”adeverința eliberată sau declarația pe propria răspundere pot fi prezentate personalului autorităților abilitate prin intermediul telefonului, tabletei sau a unui dispozitiv electronic similar”.
  • Florin păstrează ideea și spune că va vinde tricourile după ce ”Dumnezeu ne va ajuta și vom trece de această pandemie”.

”A mea a fost ideea, are cumva legătură și cu faptul că lucrez in domeniul de marketing, a fost ceva spontan și artistic. Însă nu vreau să încalc normele impuse de lege în prag de stare de urgență asupra acestei pandemii de covid-19. Cei ce doresc să comande tricourile o pot face după ce trece această pandemie!”, a explicat Florin.

”Nu mai eram nevoiță să facem zi de zi declarația”

Ideea a venit în contextul multor frustrări și revolta cetățenilor cu privire la ultimele măsuri de prevenție privind condițiile de ieșire din casă, astfel ca noi să nu mai fim nevoiți să facem zi de zi declarație pe propria răspundere. Această inițiativă a fost o formă de artă, în vremuri de criză.

Florin Țintea:

Povestea lui Florin a apărut prima dată în ”Ora de Sibiu”, care a contactatat și Inspectoratul Județean de Poliție Sibiu. Polițiștii au spus că apreciază originalitatea sibianului, însă mesajul public că declarația este acceptată numai în format electronic sau pe hârtie.

Poliția îi apreciază originalitatea, ”dar e acceptat doar formatul pe hârtie sau electronic”

Îi informăm pe sibieni că declarația pe proprie răspundere nu este acceptată în această formă. Ea trebuie prezentată organelor de control numai în formatul anunțat de autorități – pe hârtie sau în format electronic – pe telefon, tabletă sau alte dispozitive electronice.

Luciana Lazăr, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu:

Tricourile-document vor doar un souvenir care să aducă aminte mai târziu de criza coronavirus.

Implicat în campanii umanitare

Florin Țintea este voluntar la asociația Wehelp Sibiu și mărturisește că se implică în proiecte socio-educaționale, precum afterschool pentru copii din zone vulnerabile.

Licențiat în jurnalism, sibianul e fotograf la evenimente din comunitate ce dezvolta proiecte sociale.

Particip și în campania umanitară offroad 4×4 București și Offroad Sibiu, cu titlul Crăciun în fiecare casă.

Florin Țintea:
Close
Închide
  Close