MENIU CAUTĂ

‘Sicriul lui Iisus’, opera unui roman

Distribuie

S-a nascut in Israel din doi parinti romani originari din Iasi. Apoi au emigrat in Canada. Simsa Jacobovici a socat lumea luni seara, cand a prezentat la New York, impreuna cu James Cameron, regizorul superproductiei „Titanic”, trei sicrie despre care se presupune ca ar fi continut ramasitele lui Iisus Hristos, Fecioarei Maria si Mariei Magdalena.


A castigat doua premii Emmy pentru jurnalism de investigatie pentru filme documentare despre evreii negri din Etiopia si epidemia de ebola din Zair. Simsa Jacobovici este unul dintre cei mai buni regizori din Canada. Soarta evreilor din intreaga lume e o tema predominanta in filmele lui Jacobovici, pentru ca el insusi e evreu si s-a nascut in Israel.


Au plecat in Israel in 1941


Parintii lui, insa, erau refugiati de razboi din Romania. Plecasera in 1941 de la Iasi. Simsa s-a nascut in 1953 si la varsta de 9 ani, familia Jacobovici a plecat in Canada. In anul 2007 Jacobovici  s-a intors la radacini. A venit in Romania si a reconstituit drumul unor refugiati evrei care au plecat catre Israel la bordul navei ”Struma”.


Era sa fie impuscat


Jacobovici e un regizor care nu se da inlaturi de la nimic. In timp ce filma documentarul despre evreii negri din Etiopia, Jacobovici a fost pe punctul de a-si pierde un picior dupa intepatura unei insecte, iar in Cisiordania gloantele palestinienilor i-au trecut pe langa urechi.


 

Comentarii