Mergi direct la conținut »
Simularea Evaluării Naţionale 2019. Când susțin elevii de clasa a VII-a și a VIII-a testările
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Simularea Evaluării Naţionale 2019. Când susțin elevii de clasa a VII-a și a VIII-a testările

Simularea Evaluării Naţionale 2019. Când susțin elevii de clasa a VII-a și a VIII-a testările

Simularea Evaluării Naţionale pentru 2019 va avea loc pe 11 și 12 martie. Rezultatele finale vor fi afișate pe 22 martie, iar scopul acestei testări este îmbunătățirea performanțelor școlare. Elevii de clasa a VII-a vor primi teste grilă în proporţie de 30% la Matematică.

De Mihai Niculescu,

În plus, elevii de alte naţionalităţi decât cea română susţin proba de limba şi literatura maternă pe 13 martie. Rezultatele obținute la simularea probelor scrise ale Evaluării Naţionale 2019 sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, relatează hotnews.ro.

Noutatea din acest an o reprezintă proporția de 30% de întrebări grilă, la disciplina Matematică. Acesta este, de altfel un test pentru examenul de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar 2019-2020.

„Variantele de subiecte pentru Simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VII-a în anul şcolar 2018-2019 la Matematică vor conține, în proporție de minimum 30%, itemi obiectivi cu scopul de a se realiza evaluarea în baza unor răspunsuri exacte, neechivoce, specificate în barem, fiind astfel imposibilă alocarea unui punctaj diferit de către evaluatori distincți”, se arată în ordinul MEN cu privire la Simularea Evaluării Naţionale.

Calendar Simularea Evaluării Naţionale 2019

11 martie 2019 Limba şi literatura română – probă scrisă

12 martie 2019 Matematică – probă scrisă

13 martie 2019 Limba şi literatura maternă – probă scrisă

22 martie 2019 Afișarea rezultatelor la evaluare națională 2019


Citește și: Reacția Spitalului Ilfov, în cazul medicului fals de la Ginecologie: „Până la proba contrarie, documentele pe care le avem atestă că doamna este medic”


 

Close
Închide
  Close