MENIU CAUTĂ
22 Noi. 2017 15:41

Sindicaliștii ies în stradă duminică, pentru a cere demisia Guvernului

Distribuie

Sindicaliștii protestează în Capitală, pe 26 noiembrie. Blocul Național Sindical (BNS) și Cartel Alfa au anunțat, prin intermediul unui comunicat, că vor ieși în stradă duminică, 26 noiembrie, iar la protestul din Capitală sunt așteptate și 39 de grupuri civice și organizații neguvernamentale, dar și bucureștenii nemulțumiți

Mitingul este programat la ora 18.00, fără a se specifica locul exact al protestului. Însă, după cum se știe deja, cele mai multe proteste din Capitală s-au desfășurat în Piața Victoriei, chiar lângă sediul Guvernului.

Sindicaliștii cer retragerea legilor justiției și a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în parlament a ordonanței privind modificarea legislației fiscale și demisia Guvernului și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

„România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii 90, criza financiară și tăierea salariilor bugetarilor din 2010. Confiscarea politică a sistemului de justiție, capturarea statului de către o mafie politică care slăbește legislația anticorupție pentru a scăpa de răspundere penală, războiul politic și instituțional declanșat de Guvern împotriva societății civile, atacurile majorității parlamentare împotriva aliaților din NATO și UE, haosul fiscal și deprecierea accelerată a leului, creșterea prețurilor și a deficitului bugetar vor arunca România de facto în afara Uniunii Europene și NATO. Consecințele deciziilor guvernamentale de astăzi ne vor urmări pentru zeci de ani, ne vor plasa în sfera autoritarismului politic, a jafului banilor publici, a impunității politicienilor și a sărăciei”, se arată în comunicatul sindicaliștilor.

„Biroul Executiv a hotărât realizarea unei acțiuni de protest în Bucrești și pe 12 decembrie, pentru că în paralel avem acțiuni de natură juridică, unele dintre ele vor ajunge la CCR”, a spus președintele BNS, Dumitru Costin, la Digi 24.

„Încă nu realizează consecințele legii 153, mulți dintre ei trăiesc într-o zonă în stratosferă. Nu vrem să ne trezim la jumătatea anului viitor, după creșterea salariilor brute, să dăm salariile înapoi, vin cu propuneri de genul hai să dăm prime, stimulente în bani, să nu piardă la venitul net”, a adăugat el.

Pe 20 noiembrie, au fost organizate proteste în fața prefecturilor din țară, pentru susținerea moțiunii PNL împotriva Guvernului Tudose, care a fost deja depusă și va fi citită în Parlament joi, 23 noiembrie.


CITEȘTE ȘI… Supraacciza a ”umflat” contractul CFR pentru carburanți. Compania a pătit cu un milion de euro mai mult pentru motorina locomotivelor


 

Citește mai multe despre sindicate pe Libertatea.

Comentarii