De Dragoș Tănase,

Sindicaliștii spun că au existat discuții intense cu conducerea spitalului și au făcut mai multe memorii către Ministerul Sănătății (MS), dar nimeni nu a luat nicio măsură.

„Este inadmisibil ca în weekend o asistentă, un instructor și o infirmieră să rămână să supravegheze 70 de pacienți cu probleme psihice. A trebuit sa moară oameni pentru a fi crezuți”

Sindicatului Sanitas Săpoca:

De asemenea, sindicaliștii de plâng că sporul de periculozitate a fost diminuat, de la 75% la 50%, Ministerul Sănătății motivând că nu sunt bani.

„Sindicatul a acționat în instanță spitalul și a sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă (Buzău), pentru condițiile precare în care lucrează, în speranța că se vor lua decizii corecte pentru siguranța medicilor„, a personalului auxiliar și a pacientilor, se mai arată în comunicat.

Noaptea trecută, un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a ucis patru pacienţi şi a rănit alţi nouă cu un stativ de perfuzie.

Agresorul are 38 de ani şi este din comuna Săgeata, judeţul Buzău, fiind fără ocupaţie. El a fost internat voluntar cu sevraj etilic în cursul zilei de joi.

După producerea atacului, a încercat să fugă şi a fost imobilizat de un poliţist, aflat în unitatea medicală pentru internarea unui alt pacient.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a trimis astăzi Corpul de Control la Spitalul de Psihiatrie Săpoca.


Citeşte şi:

Filmul atacului de la Săpoca. Directorul spitalului: „Totul a durat mai puțin de un minut”

Atacul de la Săpoca, comis în două saloane. Pacientul a ucis patru oameni cu un stativ de perfuzii, în mai puțin de un minut

Carnagiu la spitalul de Psihiatrie de la Săpoca | Un pacient a ucis patru bolnavi și a rănit alți nouă. Ministrul Sănătății va coordona personal ancheta internă, la dispoziția premierului

RECOMANDĂRI
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
GSP.RO
Anamaria Prodan dezvăluie un episod șocant: „Au venit 200 peste mine, aveam pistolul pe masă!”
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat
HOROSCOP
Horoscop 6 iunie 2020. Balanțele își exersează talentul diplomatic, Fecioarele se confruntă cu situații greu de controlat