De Dragoș Tănase,

Sindicaliștii spun că au existat discuții intense cu conducerea spitalului și au făcut mai multe memorii către Ministerul Sănătății (MS), dar nimeni nu a luat nicio măsură.

„Este inadmisibil ca în weekend o asistentă, un instructor și o infirmieră să rămână să supravegheze 70 de pacienți cu probleme psihice. A trebuit sa moară oameni pentru a fi crezuți”

Sindicatului Sanitas Săpoca:

De asemenea, sindicaliștii de plâng că sporul de periculozitate a fost diminuat, de la 75% la 50%, Ministerul Sănătății motivând că nu sunt bani.

„Sindicatul a acționat în instanță spitalul și a sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă (Buzău), pentru condițiile precare în care lucrează, în speranța că se vor lua decizii corecte pentru siguranța medicilor„, a personalului auxiliar și a pacientilor, se mai arată în comunicat.

Noaptea trecută, un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a ucis patru pacienţi şi a rănit alţi nouă cu un stativ de perfuzie.

Agresorul are 38 de ani şi este din comuna Săgeata, judeţul Buzău, fiind fără ocupaţie. El a fost internat voluntar cu sevraj etilic în cursul zilei de joi.

După producerea atacului, a încercat să fugă şi a fost imobilizat de un poliţist, aflat în unitatea medicală pentru internarea unui alt pacient.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a trimis astăzi Corpul de Control la Spitalul de Psihiatrie Săpoca.


Citeşte şi:

Filmul atacului de la Săpoca. Directorul spitalului: „Totul a durat mai puțin de un minut”

Atacul de la Săpoca, comis în două saloane. Pacientul a ucis patru oameni cu un stativ de perfuzii, în mai puțin de un minut

Carnagiu la spitalul de Psihiatrie de la Săpoca | Un pacient a ucis patru bolnavi și a rănit alți nouă. Ministrul Sănătății va coordona personal ancheta internă, la dispoziția premierului

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore
GSP.RO

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze
HOROSCOP

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze