Mergi direct la conținut »
Site-ul CCR a fost spart de hackeri. Valer Dorneanu: "Au apucat să publice nişte poze şi mesaje fără înţeles, ne vom adresa instanţei"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Site-ul CCR a fost spart de hackeri. Valer Dorneanu: "Au apucat să publice nişte poze şi mesaje fără înţeles, ne vom adresa instanţei"

Site-ul CCR a fost spart de hackeri. Valer Dorneanu: „Au apucat să publice nişte poze şi mesaje fără înţeles, ne vom adresa instanţei”

Preşedintele Curţii Constituţionale a anunţat, joi, că site-ul instituţiei a fost spart de hackeri, o premieră pentru CCR. El a precizat că urmează să se facă o plângere şi să se adreseze în justiţie.

De Valentina Postelnicu,

Dorneanu a arătat că, imediat după ce s-a spart site-ul, începând de vineri, s-a închis imediat pagina de internet.

„Regretăm acest episod, dar efectele nu puteau fi decât de comunicare a unor ştiri false, baza noastră de date era oficială. Am decis oprirea site-ului. Va trebui, din păcate, să reconstruim, şi nu este un lucru simplu. Vom discuta cu SRI şi STS, pentru a reface pagina de internet, în cel mai scurt timp”, a spus el.

Până atunci, deciziile CCR se publică direct în Monitorul Oficial.

Preşedintele CCR a mai afirmat că cei care au spart site-ul au apucat să pubice nişte poze şi mesaje, fără niciun înţeles.

„Lumea s-a prins şi imediat am închis pagina”, a precizat el, arătând că hackerii nu au avut acces la alte informaţii din interiorul instituţiei.

Preşedintele Curţii anunţat că se vor sesiza instituţiile abilitate, inclusiv instanţa.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a anunțat, joi, că cinci spitale din București au fost atacate cibernetic, cel mai afectat fiind sistemul informatic de la Spitalul ”Victor Babeș”, unde hackerii au blocat accesul la datele legate de pacienți și de salarizarea personalului.

Pintea a precizat că atacurile cibernetice îndreptate împotriva spitalelor nu sunt o premieră, existând chiar un caz în care un spital a plătit răscumpărarea cerută de hackeri pentru a putea accesa iarăși datele stocate în sistemul informatic.

Citeşte şi:
Aplicația Clever Taxi a lui Daimler Benz a plătit un articol în Adevărul, care-i prezintă pe taximetriștii români drept niște brute limitate, homofobe și amenințătoare!


Close
Închide
  Close