Mergi direct la conținut »
UPDATE: Situația episcopului Hușilor a fost tranșată de Sinodul BOR. Corneliu Bârlădeanu spune că este nevinovat, dar se retrage din funcție
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE: Situația episcopului Hușilor a fost tranșată de Sinodul BOR. Corneliu Bârlădeanu spune că este nevinovat, dar se retrage din funcție

UPDATE: Situația episcopului Hușilor a fost tranșată de Sinodul BOR. Corneliu Bârlădeanu spune că este nevinovat, dar se retrage din funcție

Situația episcopului Hușilor va fi discutată astăzi de Sinodul BOR. Episcopia Hușilor este în centrul unui uriaș scandal, după ce în spațiul public au apărut imagini cu episcopul Constantin Bârlădeanu în ipostaze intime cu un alt bărbat.

UPDATE 14.37: Episcopul Hușilor, Corneliu Bîrlădeanu, spune că este nevinovat, dar se retrage din funcţie, pentru ”pacea şi binele Bisericii” și rămâne ”în ascultare deplină faţă de Sfântul Sinod”, a anunțat, vineri, Patriarhia Română.

 

Sfântul Sinod a aprobat solicitarea lui Corneliu Bârlădeanu şi a decis vacantarea scaunului de Episcop al Huşilor, urmând să fie ales un nou episcop pentru această eparhie, în cel mult 60 de zile.

Membrii Sfântului Sinod reclamă o campanie agresivă împotriva slujitorilor Bisericii Ortodoxe Române, în complicitate cu unii ”clerici răzvrătiți. De asemenea, membrii Sfântului Sinod consideră că slujitorii Bisericii trebuie să respecte disciplina şi să-şi înnoiască permanent viaţa spirituală, ”pentru o slujire pastorală cât mai corectă şi responsabilă faţă de credincioşii pe care-i păstoresc”.


Episcopului i s-a cerut de mai multe ori să se retragă din funcție, de când a izbucnit scandalul, însă acesta a refuzat de fiecare dată.

„În ziua de vineri, 18 august 2017, în cadrul ședinței de lucru a Sinodului Permanent, va fi discutată și situația critică din Episcopia Hușilor ca urmare a unor acuzații aduse Preasfințitului Părinte Corneliu, precum și unor clerici din această eparhie”, transmite Patriarhia.

Acuzat că a apărut în ipostaze intime alături de un elev de 17 ani, Episcopul de Huși nu a cerut să se retragă din funcție, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Asta în condițiile în care lui Corneliu Bârlădeanu i s-a cerut în mai multe rânduri, de la izbucnirea scandalului sexual în care este implicat, să se retragă.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

„Important este de precizat că episcopul de Huşi, în eventualitatea în care nu îşi depune cererea de retragere din funcţie, va fi judecat de un consistoriu arhieresc. Tot joi (ieri – n.r.) vor fi aleşi membrii care vor compune consistoriul. Este vorba de două astfel de consistorii: unul, care va judeca cazul Episcopului de Huşi, într-o primă instanţă şi care va da o decizie, pe care, dacă Episcopul va dori să o conteste, o va putea face la celălalt consistoriu arhieresc”, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Episcopul Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, a apărut într-o înregistrare video în ipostaze intime alături de un elev de 17 de ani de la seminarul teologic. Conducerea Bisericii a decis că acesta nu mai are voie să slujească Sfânta Liturghie și celelalte slujbe bisericești, până la proxima ședință a Sfântului Sinod, când se va discuta subiectul acuzațiilor care îi sunt aduse lui Corneliu Bârlădeanu.

De cealaltă parte, Episcopul Huşilor, Corneliu Bârlădeanu a făcut plângere la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în legătură cu înregistrarea compromiţătoare în care ierarhul ar apărea în ipostaze intime alături de un bărbat. Procurorii nu au decis cui aparţine competenţa soluţionării acesteia, așa că sesizarea episcopului a fost trimisă de la o unitate de parchet la alta.


Citește și: EXCLUSIV/Un artist român celebru și-a schimbat radical viața. S-a dedicat vieții spirituale și nu mai vrea să audă de spctacole și concerte

Close
Închide
  Close