Mergi direct la conținut »
UPDATE. Situația din România va fi discutată azi în Parlamentul European, în ședință extraordinară
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > UPDATE. Situația din România va fi discutată azi în Parlamentul European, în ședință extraordinară

UPDATE. Situația din România va fi discutată azi în Parlamentul European, în ședință extraordinară

Situația din România va fi discutată în Parlamentul European, în ședință extraordinară la Strasbourg. Asftel, Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne se reuneşte luni, 1 octombrie, în şedinţă extraordinară, pentru a analiza situaţia din ţara noastră.

UPDATE.  ”Nu vom ezita să aducem în fața instanței Guvernul român dacă nu va da curs recomandărilor noastre din MCV, recomandărilor GRECO și a Comisiei de la Veneția” au transmis oficialii europeni, luni seara, de la Strasbourg.

Această reuniune vine cu doar două zile înainte de audierea Vioricăi Dăncilă la Strasbourg, pe tema statului de drept şi a protestelor din 10 august.

La întâlnirea de la comisie va participa Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, care urmăreşte evoluţia României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Subiectele centrale vor fi raportul pe MCV şi opinia Comisiei de la Veneţia cu privire la modificarea legilor justiţiei. Rezoluţia privind statul de drept în România este aşteptată pentru începutul lunii noiembrie.

Preşedintele Klaus Iohannis va avea şi el un discurs în Parlamentul European în luna octombrie, iar premierul a avut săptămâna aceasta mai multe discuţii la Bruxelles, cu liderii familiilor europene, anunță Digi 24.


Citește și: Monica Gabor își aprovizionează familia cu vitamine din America. Ea trimite periodic pachete la Bacău, prin curier


 

Close
Închide
  Close