MENIU CAUTĂ
10 Dec. 2017 12:32

Situația drumurilor, după ninsorile abundente de duminică. Ce trenuri sunt blocate

Distribuie

Situația drumurilor, după ninsorile din 10 decembrie. Ninsorile abundente căzute în ultimele ore în judeţul Bistriţa-Năsăud au creat probleme în circulaţia trenurilor şi în alimentarea cu electricitate a localităţilor, potrivit unui comunicat al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), citat de Agerpres

Din cauza căderilor de copaci pe firul de contact, între staţiile CF Arion şi Grădiniţa, trei trenuri de călători nu şi-au putut continua drumul.

Astfel, trenul 1766 Timişoara – Iaşi, cu aproximativ 120 pasageri, a staţionat între localităţile Ilarion şi Grădiniţa, trenul 1830 Timişoara- Iaşi a staţionat la Silhoasa, iar trenul 5712 Ilva Mică – Suceava a fost oprit în staţia Ilva Mică, din cauza blocării căii ferate cu celelalte două trenuri.

Potrivit CJSU, problemele la alimentarea cu energie electrică în zona în care staţiona trenul 1766 au fost remediate în jurul orei 9,16, urmând ca garnitura să fie repusă în circulaţie.

Un alt copac a căzut pe DN 17D, între localităţile Rebrişoara şi Nepos, intervenindu-se rapid pentru înlăturarea acestuia.

În zona Piatra Fântânele, aproximativ 360 abonaţi au rămas fără energie electrică, însă echipele de intervenţie au reuşit să remedieze defecţiunile în jurul orei 10,37.

Potrivit comunicatului CJSU Bistriţa-Năsăud, pe drumurile naţionale şi judeţene s-a intervenit, duminică dimineaţa, cu circa 50 de utilaje de deszăpezire şi cu peste 360 de tone de material antiderapant.

Prognoza meteo arată că în următoarele ore ninsorile vor continua pe arii relativ extinse, iar la munte vântul va bate cu putere, spulberând sau viscolind zăpada.

Având în vedere condiţiile meteo, Cod galben de ninsori și vânt puternic, în jumătate din țară, cu viscol la munte, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud a suplimentat numărul echipajelor care acţionează pentru monitorizarea traficului rutier, în tot judeţul.

În Pasul Tihuţa, pe DN 17, echipaje formate din poliţişti de la Serviciul Rutier şi de la postul de poliţie zonal efectuează controale în trafic, pentru a se asigura că autovehiculele care urcă sunt echipate corespunzător de iarnă şi pentru a evita, astfel, formarea de blocaje în trafic.

Zăpadă a atins deja un metru la Bâlea Lac. Ce spun meteorologii despre posibile avalanșe!


CITEȘTE ȘI…  Atunci și Acum. Gabriela Firea, de la reporterul din Bacău, la primăriță în Capitală și cea mai puternică femeie din PSD

EXCLUSIV/Delia face piața pentru Brenciu și Bănică jr! Le duce fructe și eclere la filmări


 

Citește mai multe despre Vremea pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii