MENIU CAUTĂ

Zăpadă de un metru la Bâlea Lac. Ce spun meteorologii despre posibile avalanșe

Distribuie

Zăpadă de un metru la Bâlea Lac, pe 10 decembrie. Stratul de zăpadă măsoară 99 de centimetri în zona turistică Bâlea Lac, aflată la peste 2.000 de metri altitudine în munții Făgăraș, unde riscul producerii de avalanșe este moderat, adică de gradul doi pe o scară de la unu la cinci, potrivit meteorologilor, citați de Agerpres.

În ultimele 24 de ore, stratul de zăpadă a crescut cu zece centimetri la Bâlea Lac, iar temperatura minimă este prognozată la minus 15 grade Celsius.

La peste 1.800 de metri altitudine în munții Făgăraș, inclusiv la Bâlea Lac, riscul de producere a avalanșelor este moderat, în timp ce la o înălțime mai mică de 1.800 de metri, riscul este redus, de gradul unu.

Accesul la Bâlea Lac se face doar cu telecabina și numai atunci când condițiile meteo sunt favorabile. Turiștii pot ajunge cu mașina doar până la Bâlea Cascadă, de unde DN7C Transfăgărășan este închis circulației, nefiind deszăpezit, pentru că aici riscul de avalanșe și căderi de pietre în perioada iernii este foarte mare.

De altfel, ne aflăm în plin Cod galben de ninsori și vânt puternic, în jumătate din țară, cu viscol la munte.

Transfăgărășanul, care anul acesta a fost blocat cu trei zile înainte de termen, va fi închis circulației până la Bâlea Lac, până în 30 iunie 2018, potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române.


CITEȘTE ȘI… Un preot din Iași a făcut din Facebook cel mai bun enoriaş

Noul episcop al Hușilor, despre ”crăciuni” cocacolizați de reclamele păcătoase și „crăciuniţe” îmbrăcate tocmai pentru a ne murdări privirea şi inima


Citește mai multe despre avalanse, Balea Lac, muntii fagaras și Vremea pe Libertatea.

Comentarii