Prinţul Paul (74 de ani)

Este urmărit internaţional în baza unui mandat european de arestare emis de Curtea de Apel Braşov la 18.12.2020 pentru executarea pedepsei de 3 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, complicitate la abuz în serviciu (pagubă: 9.523.769 euro).

A fost localizat pe teritoriul Franţei – procedura fiind în curs – autorităţile franceze au solicitat sentinţa de condamnare – fond şi apel – tradusă în limba franceză, condiţii de detenţie şi alte informaţii legate de desfăşurarea procesului penal.

După o scurtă perioadă în care a fost deţinut în arest preventiv de CA Paris, a fost eliberat pe cauţiune.

„Nu am fost informați că Sebastian Ghiță face obiectul urmăririi naționale sau internaționale”

Fostul deputat Sebastian Ghiţă (44 de ani)

„Încă nu am fost informaţi de o instanţă română că face obiectul urmăririi naţionale/internaţionale; figurează revocat în BNI si SIRENE“, transmite MJ.

Sebastian Ghiță este inculpat de DNA în trei dosare
Sebastian Ghiță. Foto: Hepta
Documentul intern care expune războiul hibrid al Rusiei împotriva Occidentului. Scopul lui Vladimir Putin: „să scoată SUA din joc” și „să distrugă NATO”
Recomandări
Documentul intern care expune războiul hibrid al Rusiei împotriva Occidentului. Scopul lui Vladimir Putin: „să scoată SUA din joc” și „să distrugă NATO”

Fostul deputat Cristian Rizea (54 de ani)

Este urmărit internaţional în vederea executării unei pedepse de 4 ani şi 8 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor (la care a fost condamnat prin sentinţa penală nr. 680 din 7 decembrie 2017 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie).

În urma localizării sale în Republica Moldova, a fost întocmită şi transmisă autorităţilor de la Chișinău cererea de extrădare. A fost expulzat și predat autorităţilor române.

Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor

La data de 06.10.2022, Curtea de Apel Napoli a refuzat predarea şi a dispus executarea pedepsei în Italia, pe motiv că persoana solicitată, locuieşte efectiv pe teritoriul Italiei de cel puţin 5 ani. Definitivă la 12.10.2022.

A fost încarcerat la Casa Circondariale „Montorio”, Verona, la 20.11.2022, în vederea executării pedepsei de 9 ani, 8 luni şi 9 zile (expiră la 28.07.2032)

Omul de afaceri Romeo Albu

Mandatul european de arestare a fost emis de Tribunalul Bucureşti la 19.05.2022 pentru executarea unei pedepse de 6 ani închisoare pentru constituire de grup organizat, dare de mită, spălare de bani.

La data de 06.10.2022, Curtea de Apel Napoli a refuzat predarea şi a dispus executarea pedepsei în Italia, pe motiv că persoana solicitată, locuieşte efectiv pe teritoriul Italiei de cel puţin 5 ani. Definitivă la 12.10.2022.

Adrien Stephane Mureșan s-a predat în Franța. Fiul omului de afaceri Sever Mureșan are de executat 3 ani de închisoare
Recomandări
Adrien Stephane Mureșan s-a predat în Franța. Fiul omului de afaceri Sever Mureșan are de executat 3 ani de închisoare

Pe 21.02.2023 executarea pedepsei era suspendată, Albu fiind în aşteptarea fixării unui termen de către Tribunalul de Supraveghere din Napoli pentru a examina cererea depusă la 28.11.2022 în vederea înlocuirii pedepsei închisorii cu o pedeapsă alternativă din care să fie scăzut arestul domiciliar (07.09.2015 – 25.06.2017).

„Rechinul”, închis într-un penitenciar de maximă siguranță din Mexic

Florian Tudor, zis „Rechinul”

Este urmărit internaţional în vederea punerii în executare a mandatului de arestare emis conform încheierii definitive din data de 23 martie 2021, a Tribunalului Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat (1 infracţiune), instigare la şantaj (3 infracţiuni), şantaj (1 infracţiune), instigare la tentativă de omor calificat (1 infracţiune).

Tudor a fost arestat provizoriu de către autorităţile mexicane, în vederea extrădării către România la data de 27 mai 2021 şi este încarcerat într-un penitenciar de maximă siguranţă din Mexic.

Procedura de extrădare este în curs. Ministerul Justiţiei continuă corespondenţa cu Parchetul General al Statelor Unite Mexicane pentru a răspunde oricăror solicitări de informaţii/ clarificări suplimentare şi urmăreşte stadiul soluţionării cauzei, cu asistenţa Ambasadei României în Mexic.

Cătălin Cîrstoiu spune că „nu e în incompatibilitate”, însă mandatul lui e pe masa coaliției. „Aș fi nebun să merg înainte fără sprijin”
Recomandări
Cătălin Cîrstoiu spune că „nu e în incompatibilitate”, însă mandatul lui e pe masa coaliției. „Aș fi nebun să merg înainte fără sprijin”
Noi detalii despre situația marilor fugari ai României. Ce face Ministerul Justiției pentru aducerea lor în țară
Florian Tudor

Omul de afaceri Avraham Morgenstern

Este urmărit internaţional în vederea executării unei pedepse de 12 ani de închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 15/2017 a Tribunalului Bucureşti, modificată şi rămasă definitivă prin decizia penală nr. 1049/2017, a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia I Penală, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

A fost arestat provizoriu de către autorităţile argentiniene, în vederea extrădării. În acest context, a fost întocmită şi transmisă cererea de extrădare, aceasta fiind admisă de către statul solicitat.

Hotărârea nu este definitivă, recursul declarat de persoana extrădabilă fiind în curs de soluţionare, pe rolul Curţii Supreme de Justiţie a Naţiunii;

Sorin Shmuel Beraru (Baror)

A fost solicitată statului Israel extrădarea în vederea executării pedepsei aplicate prin sentinţa penală nr. 1671/2015, de 5 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor.

Extrădarea a fost refuzată de către statul Israel, nefiind îndeplinită condiţia esenţială a dublei incriminări, în sensul că, în Israel, la data comiterii faptei de către această persoană, fapta respectivă nu era incriminată (se are în vedere legea existentă la data comiterii faptei şi nu cea de la data transmiterii cererii de extrădare sau orice alt moment ulterior);

Alina Bica, fostă șefă DIICOT (49 de ani)

Împotriva sa a fost emis de către Tribunalul Bucureşti un mandat european de arestare pentru punerea în executare a pedepsei de 4 ani închisoare la care a fost condamnată definitiv pentru infracţiunea de favorizare a infractorului.

În urma localizării sale în Italia, a fost transmis mandatul european de arestare autorităţii italiene competente, care a refuzat executarea, dispunând recunoașterea și executarea pedepsei pe teritoriul Italiei.

În prezent, au fost individualizate măsurile de probaţiune în Italia.

Dragoş Săvulescu, fost acționar al clubului Dinamo (49 de ani)

Împotriva sa a fost emis de către Curtea de Apel Bucureşti mandatul european de arestare nr. 2/08.02.2019, în vederea executării unei pedepse de 5 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de participare la un grup infracţional organizat, complicitate la abuz în serviciu, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Având în vedere localizarea sa pe teritoriul Italiei, mandatul european de arestare a fost înaintat autorităţii competente de executare din acest stat.

Autorităţile italiene au refuzat predarea, dispunând executarea pedepsei în Italia şi procedând la adaptarea acesteia conform legislaţiei italiene.

Ulterior, Săvulescu a fost localizat pe teritoriul Greciei, executarea mandatului european de arestare emis de către Curtea de Apel Bucureşti fiind refuzată.

Autorităţile italiene au preluat executarea, au adaptat pedeapsa în măsura supravegherii, după care au aplicat, din oficiu, deciziile CCR constatând prescripţia executării pedepsei, încetând chiar şi măsura supravegherii.

Noi detalii despre situația marilor fugari ai României. Ce face Ministerul Justiției pentru aducerea lor în țară
Dragos Săvulescu

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir

Tribunalul Bucureşti a emis un mandat european de arestare în vederea executării unei pedepse de 3 ani şi 10 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Executarea mandatului a fost refuzată de autorităţile italiene având în vedere condiţiile de detenţie.

La data de 21.02.2023, prin intermediul magistratului roman de legătură în Italia, Laura Ceh, Tribunalul Bucureşti şi MJ a fost informat că autorităţile italiene solicită retransmiterea certificatelor emise de Tribunalul București conform DC 2008/909, incluzând şi informaţiile obţinute recent cu privire la reşedinţa şi codul fiscal din Italia al lui Dragomir.

Mario Iorgulescu, nu are „stare mentală” necesară pentru o „participare conștientă” la proceduri

Mario Iorgulescu, fiul preşedintelui LPF (27 de ani)

Este urmărit internaţional în vederea executării unei pedepse de 3 ani închisoare la care a fost condamnat de către Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal şi în vederea efectuării urmăririi penale pentru infracţiunea de conducere unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi ucidere din culpă (mandat european de arestare emis de către Tribunalul Bucureşti).

Cu hotărârea din 31.05.2022, Curtea de apel din Milano a dispus ca cele două mandate europene de arestare să nu fie executate, având în vedere „starea mentală” a persoanei solicitate, care nu îi permite o „participare conştientă” la proceduri.

Fostul europarlamentar Marian Zlotea (51 de ani)

Împotriva sa a fost emis un mandat european de arestare de către Tribunalul Bucureşti, în vederea executării unei pedepse de 8 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Predarea a fost refuzată de către autorităţile italiene, întrucât acestea nu au apreciat ca fiind suficiente condiţiile de detenţie asigurate de către autorităţile române, deşi acestea au fost furnizate în deplină concordanţă cu standardele CEDO şi CPT şi condiţii de detenţie similare au fost considerate ca fiind suficiente şi corespunzătoare de alte state membre ale UE, inclusiv de instanţe italiene, în alte cauze, precizează Ministerul Justiției.

Tribunalul Bucuresti a transmis certificatul in temeiul Deciziei Cadru 2008/909/JAI pentru recunoaşterea şi preluarea executării pedepsei, iar Curtea de Apel din Bologna are termen, la data de 05.06.2023.

Nela Ignatenko, condamnată în Dosarul Ferma Băneasa

În speţă nu a fost solicitată implicarea MJ, corespondenţa a fost purtată pe cale directă între autorităţile judiciare implicate.

A fost localizată pe teritoriul Belgiei, procedură în curs (mandat european de arestare – contact direct instanţa emitentă şi autorităţile belgiene).

Au fost acordate garanţii privind condiţiile de detenţie de către Administrația Națională a Penitenciarelor.

Popoviciu și Alex Adamescu sunt în Marea Britanie

Omului de afaceri Puiu Popoviciu (64 de ani)

Curtea de Apel Bucureşti a emis un mandat european de arestare pentru punerea în executare a pedepsei de 7 ani închisoare la care a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi dare de mită.

Mandatul a fost transmis autorităţilor din Marea Britanie, care au aprobat predarea sa în România la data de 12 iulie 2019; ulterior, în calea de atac, predarea a fost respinsă de către instanţa britanică.

Procuratura britanică a contestat decizia, procedura aflându-se în curs.

Omul de afaceri Alexander Adamescu (45 de ani)

Împotriva sa a fost emis de către Curtea de Apel Bucureşti un mandatul european de arestare la 6 iunie 2016, în vederea judecării, pentru infracţiuni de corupţie, mandat care a fost înaintat autorităţilor din Marea Britanie.

A fost dispusă predarea sa către autorităţile române, încă nu a fost realizată efectiv, autorităţile britanice urmează să informeze autorităţile române în momentul în care apreciază că poate fi efectuată.

Omul de afaceri Ioan Neculaie (66 de ani)

Este urmărit internaţional în temeiul mandatului european de arestare emis de către Judecătoria Braşov, pentru executarea unei pedepse de 2 ani şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi ucidere din culpă.

În urma localizării sale pe teritoriul Greciei, a fost transmis mandatul european de arestare, predarea a fost admisă.

Instanta a suspendat urmarirea intrenatională pentru a analiza intervenirea prescripţiei ca urmare a deciziilor CCR.

Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei (71 de ani)

Arestat în Republica Elenă, în temeiul mandatului european de arestare emis de către Tribunalul Bucureşti pentru executarea unei pedepse de 10 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, spălare de bani şi infracţiuni de corupţie.

Executarea mandatului a fost refuzată de autorităţile elene având în vedere condiţiile de detenţie şi posibilităţile de tratare a afecţiunilor de care persoana solicitată suferă.

Angajata ISU Antonina Radu, condamnată în Dosarul Colectiv

Este urmărită internaţional în vederea executării unei pedepse de 8 ani şi 8 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei, prin sentinţa penală nr. 1897/16 decembrie 2019, a Tribunalului Bucureşti, Secţia I Penală.

În urma localizării sale în Republica Moldova, având în vedere faptul că acest stat nu îşi extrădează propriii cetăţeni, Ministerul Justiţiei a transmis autorităţilor moldave cererea de preluare a executării pedepsei, în aplicarea principiului aut dedere aut judicare.

„La data de 13.10.2022, Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova ne-a informat că acesta a transmis solicitarea Ministerului Justiţiei român către Judecătoria Chişinău (Ciocana) pentru examinare şi pronunţarea unei decizii. La data de 20.12.2022, Biroul Naţional Interpol ne-a informat cu privire la faptul că numita Radu Antonina s-a prezentat la data de 13.12.2022 la Consulatul României la Chişinău intenţionând perfectarea unor documente care să îi permită fiicei acesteia călătoria spre R. Moldova”, transmite Ministerul Justiției de la București.

Fostul deputat Marko Attila (54 de ani)

„La data de 12.10.2022, ICCJ ne-a informat că a fost admisă cererea petentului Marko Attila Gabor și s-a constatat că prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia Combaterea Corupţiei, s-a constatat încetată de drept măsura arestării preventive dispuse în privinţa inculpatului”, transmite Ministerul.

Prin urmare, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus retragerea formelor de executare efectuate în baza mandatului de arestare preventivă emis la data de 28.11.2015.

Omul de afaceri Benny Steinmetz

Curtea de Apel Braşov a transmis autorităţilor din Grecia un mandat european de arestare, în vederea executării unei pedepse de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, în urma localizării sale pe teritoriul acestui stat.

Predarea a fost refuzată de către statul solicitat, autoritatea de executare din Republica Elenă apreciind că sus-numitul nu a beneficiat de un proces echitabil.

Omul de afaceri Sorin Strutinsky

MEA emis la 07.07.2020 de Tribunalul Constanţa, pt. executarea unei pedepse de 10 ani şi 8 luni, trafic de influenţă.

La 24.05.2021 Curtea de Apel Bologna a refuzat predarea şi a dispus executarea în Italia. Recunoscută pedeapsa integral. Încarcerat.

Fostul şef al CJ Neamţ Ionel Arsene (50 de ani)

Predarea a fost refuzată având în vedere condiţiile de detenţie din România. Parchetul italian a formulat cale de atac.

Fostul primar din Slatina Minel Prina

A fost dispusă măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de reşedinţă (Milano).

Google News Urmărește-ne pe Google News


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Comentarii (1)

pikpik   •   18.05.2023, 16:37

Nimic!

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Leguma pe care e bine să o mănânci zilnic. E plină de vitamine, e una dintre cele mai sănătoase, încetinește îmbătrânirea, dar românii o evită
FANATIK.RO
Leguma pe care e bine să o mănânci zilnic. E plină de vitamine, e una dintre cele mai sănătoase, încetinește îmbătrânirea, dar românii o evită
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Gina Pistol, la Masterchef? Chiar Smiley a dat-o de gol. Uite cum a filmat-o acasă
Libertateapentrufemei.ro
Gina Pistol, la Masterchef? Chiar Smiley a dat-o de gol. Uite cum a filmat-o acasă
Șocul trăit de Dănuț Lupu în penitenciar: „Pentru ei nu face nimeni nimic! Să mă scuze și părintele, dar trebuie să o spun”
GSP.RO
Șocul trăit de Dănuț Lupu în penitenciar: „Pentru ei nu face nimeni nimic! Să mă scuze și părintele, dar trebuie să o spun”
Orașul din România care va deveni o nouă perlă a turismului românesc. Are peisaje de poveste și locuri spectaculoase de vizitat
FANATIK.RO
Orașul din România care va deveni o nouă perlă a turismului românesc. Are peisaje de poveste și locuri spectaculoase de vizitat
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Știrileprotv.ro
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Cum a filmat-o Smiley pe Gina Pistol în bucătărie. Detaliul care i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă nu cumva ea va fi noua prezentatoare MasterChef
Unica.ro
Cum a filmat-o Smiley pe Gina Pistol în bucătărie. Detaliul care i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă nu cumva ea va fi noua prezentatoare MasterChef
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
"Doamne, pupa-ţi-aş tălpile tale!" Locatarii blocului devastat de explozie, în Craiova, au revenit acolo unde cândva însemna acasă
Observatornews.ro
"Doamne, pupa-ţi-aş tălpile tale!" Locatarii blocului devastat de explozie, în Craiova, au revenit acolo unde cândva însemna acasă
Horoscop 20 aprilie 2024. Taurii au în față o zi cu un potențial negativ major, care nu poate fi contracarat prea ușor
HOROSCOP
Horoscop 20 aprilie 2024. Taurii au în față o zi cu un potențial negativ major, care nu poate fi contracarat prea ușor

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI