* Fiti atenti la cantitate, pentru ca, prin definitie, tot ce mancam are calorii, deci ne poate ingrasa, fie ca e vorba de carne sau peste, paste, legume, lapte, branzeturi;
* Mancati diversificat (legume, carne, peste, lactate), pentru ca daca excludeti un aliment, organismul se va adapta, dar reconsumarea lui va duce la stocarea sa imediata;
* Evitati excesele de grasimi si zaharuri, chiar daca alimentele grase sunt necesare bunei functionari a organismului;
* Ascultati-va poftele, dar fiti atenti la dorintele rezonabile (cartofi, paste, carne, pizza, fructe) si la cele de prisos (produsele de patiserie, bomboanele, ciocolata si alcoolul);
* Beti multe lichide, 1,5-2 litri/zi, sau 2-3 cesti de ceai verde;
* Stabiliti-va ratia zilnica de alimente putin mai mica decat aveti in mod real nevoie. Organismul va lua diferenta din rezerva sa. Veti slabi fara prea multa suferinta si veti evita carentele. Dar tineti minte! Caloriile absorbite dimineata sunt arse, iar cele absorbite seara sunt stocate;
* Pentru un organism care digera si asimileaza bine alimentele trebuie sa aveti o alimentatie echilibrata: 4 parti glucide pentru doua parti proteine si o parte lipide.
* Faceti sport si nu ezitati sa cresteti masa musculara, deoarece muschii va vor ajuta sa ardeti aceste grasimi.
* in cazul unei supraincarcari ponderale e de preferat o dieta proteica insotita de un regim hipocaloric, reducand aporturile de glucide si lipide.