Mergi direct la conținut »
SMURD Vaslui nu mai are autospeciale de Terapie Intensivă Mobilă. Ultima s-a defectat azi, în timp ce transporta la Iași o pacientă suspectă de meningită
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > SMURD Vaslui nu mai are autospeciale de Terapie Intensivă Mobilă. Ultima s-a defectat azi, în timp ce transporta la Iași o pacientă suspectă de meningită

SMURD Vaslui nu mai are autospeciale de Terapie Intensivă Mobilă. Ultima s-a defectat azi, în timp ce transporta la Iași o pacientă suspectă de meningită

Cele două autospeciale de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul SMURD Vaslui sunt nefuncţionale. Una s-a defectat de mai mult timp, iar cea de-a doua s-a stricat chiar azi, în timp ce transporta la un spital din Iaşi o pacientă suspectă de meningită.

De Dragoș Tănase,

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, autospeciala s-a defectat aproape de intrarea în municipiul Iaşi şi nu şi-a mai putut continua drumul, pacienta fiind preluată de o maşină a Serviciului de Ambulanţă din judeţul vecin.

„Pacienta a fost trimisă la Iaşi cu o autospecială de Terapie Intensivă Mobilă, dar pe drum au intervenit nişte nişte probleme tehnice şi maşina nu s-a mai putut deplasa până la spitalul la care trebuia să se facă transferul bolnavei. Pacienta a fost preluată de o maşină tip C2 care a transportat-o la spital, unde a fost internată în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu, pentru Agerpres.

Conducerea ISU Vaslui a semnalat în repetate rânduri că maşinile din cadrul SMURD au un număr foarte mare de kilometri la bord şi un grad ridicat de uzură, motiv pentru care se defectează foarte des şi necesită reparaţii.

FOTO – Arhivă


Citește și… Suspiciune de meningită meningococică la Botoșani, la o fată de 16 ani. Sorina Pintea: „Nu se impune introducerea vaccinului”

După moartea de meningită a elevei de 18 ani de la „Lazăr”, toată clasa ei a primit preventiv antibiotice

Eleva de la Lazăr care a murit de meningită a refuzat inițial internarea. Ambulanța București-Ilfov: „Nimic din starea pacientei nu prevestea evoluția ulterioară”


 

Close
Închide
  Close