MENIU CAUTĂ
09 Mar. 2018 10:35

Şoferii prinși fără rovinietă pot scăpa de amendă, dacă nu sunt anunțați în cel mult două luni. Iohannis a promulgat legea

Distribuie

Şoferii prinși fără rovinietă pot scăpa de amendă, dacă nu sunt anunțați. Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede că procesul verbal de constatare a amenzii trebuie transmis în cel mult două luni.

Amenzile pentru cei care circulă cu mașina fără să aibă rovinieta valabilă se vor prescrie în patru luni de la săvârșirea faptelor, un termen mai mic decât cel anterior, adică cel de șase luni.

Potrivit noii legi,  în cel mult două luni de la momentul în care a fost semnat procesul verbal, șoferul trebuie anunțat că primește această sancțiune contravențională, în caz contrar, amenda e ștearsă.

Inițial se prevedea un termen de 30 de zile, iar acum acest termen a fost prelungit la 2 luni. Legea a apărut în urma multor contestații din partea șoferilor, mulți dintre ei ajungând în instanță. Modificările vor intra în vigoare în 6 luni de la publicarea legii în Monitorul Oficial.


Citește și: Conducerea PSD validează candidaturile pentru Congresul Extraordinar de sâmbătă. Se va confrunta Ecaterina Andronescu cu Viorica Dăncilă?


 

Comentarii