Aproximativ 72.000 de muncitori palestinieni erau angajați pe șantierele de construcții din Israel înainte de sângerosul asalt al militanților Hamas, care a determinat guvernul să îi concedieze și să îi expulzeze din Israel din motive de securitate.

Au mai rămas aproximativ 20.000 de muncitori străini, dar aproape jumătate din șantierele de construcții din țară au fost închise din cauza lipsei forței de muncă.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Locuințelor a precizat că se așteaptă ca noi grupuri de muncitori străini să sosească în următoarele săptămâni, în timp ce guvernul încearcă să evite un blocaj al ofertei de apartamente de pe piață, care ar risca să reaprindă prețurile din sectorul imobiliar, în condițiile în care ratele dobânzilor încep să scadă.

Potrivit unor informații publicate de presa israeliană la începutul lunii ianuarie, Israelul intenționa să aducă aproximativ 70.000 de lucrători străini din China, India şi alte ţări, inclusiv din Republica Moldova, pentru a-şi întări sectorul blocat al construcţiilor.

Foto: Profimedia Images

Urmărește-ne pe Google News