De Ana Hațeg,

Unda de șoc care lasă atât de mulți oameni șomeri ar urma să lovească, scrie The Guardian, până la sfârșitul primăverii, susține agenția ce ține de Organizația Națiunilor Unite, iar cel mai tare vor fi loviți muncitorii “la negru”.

OIM estimează că 2 miliarde de oameni, adică 61% din totalul forței de muncă active la nivel global, lucrează fără forme. Muncitorii “la negru” nu beneficiază de nici o formă de protecție socială, dacă rămân fără joburi, și nu au posibilitatea de a-și hrăni familia, devenind, la propriu, muritori de foame.

E o situație în derulare în India, unde carantina a lăsat fără ocupație și venituri cea mai mare parte a populației.

OIM apreciază că măsurile fiscale luate de țările lovite de pandemie sunt bine-venite, însă insuficiente.

Dacă le ceri oameni să nu mai muncească și să stea acasă, privându-i de singura sursă de venit, îi pui în fața unei alegeri imposibile: să ignore riscul îmbolnăvirii pentru a avea ce pune pe masă sau să respecte interdicțiile și să-și condamne toată familia la înfometare și chiar la moarte.

Briton Guy Ryder, directorul general al Organizației Internaționale a Muncii:

Directorul OIM a sugerat reluarea parțială a lucrului, cu jumătate de normă, acolo unde este posibil, și ajutoare de la stat pentru persoanele care rămân fără joburi din cauza crizei COVID-19.

Foto: EPA

Citeşte şi:

Clorochina, un medicament antimalarie văzut ca potențial tratament pentru COVID-19, interzis în multe spitale din cauza efectelor secundare severe

Incendiile de vegetație, ca fumigene. Autoritățile acoperă adevărații poluatori cu alibiuri ridicole

În plină criză COVID-19, șeful CJ Neamț i-a dat unui fost consilier de-ai Vioricăi Dăncilă un contract pentru întreținerea site-ului viziteazaneamt.ro

Anamaria Prodan, vedetă în The Sun. Ce scriu britanicii despre "cel mai HOT agent din lume"
GSP.RO
Anamaria Prodan, vedetă în The Sun. Ce scriu britanicii despre "cel mai HOT agent din lume"
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși
HOROSCOP
Horoscop 29 mai 2020. Săgetătorii sunt acum mai înțelepți și poate mai curajoși