Mergi direct la conținut »
Sondaj: Martin Schulz, avans în fața lui Merkel pentru poziția de cancelar
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Sondaj: Martin Schulz, avans în fața lui Merkel pentru poziția de cancelar

Sondaj: Martin Schulz, avans în fața lui Merkel pentru poziția de cancelar

Martin Schulz pare să fie preferat de germani pentru a ajunge cancelul Germaniei, față de Angela Merkel. Potrivit unui sondaj, 50% dintre germani l-ar vota cancelar pe social-democratul  în alegerile generale din septembrie, dacă ar putea alege în mod direct șeful guvernului. De partea cealaltă, actualul cancelar german este susținut de 34% dintre cei intervievați.

Potrivit sondajului “Deutschlandtrend”, Schulz a câștigat nouă puncte procentuale raportat la săptămâna trecută, atunci când a fost propus candicat din partea social-democraților. De partea cealaltă, Angela Merkel, care încearcă să obțină cel de-al patrulea mandat în fruntea Executivului, a pierdut șapte puncte în aceeași perioadă de timp.

Totuși, studiul relevă că formațiunile lui Merkel, respectiv Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și Uniunea Creștin-Socială din Bavaria (CSU), continuă să fie blocul politic cel mai votat dacă ar fi alegeri la finalul acestei săptămâni.

Un procent de 34% dintre cei chestionați se declară în favoarea CDU/CSU (trei puncte mai puțin decât acum o lună), în timp ce 28% preferă Partidul Social-Democrat (SPD), ceea ce indică o creștere de opt puncte procentuale față de ianuarie, un maxim în această legislatură.

Alternativa pentru Germania (AfD, dreapta populistă) ar obține 12% din voturi (trei puncte mai puțin decât acum o lună), Die Linke (stânga) și ”Verzii” (ecologiștii) — 8% (un punct mai puțin) și Partidul Liber-Democrat (FDP, liberalii) și-ar îmbunătăți cu un punct performanța electorală, până la 6%.

Germanii sunt aşteptaţi la urne în septembrie 2017.

Close
Închide
  Close