De Dragoș Tănase,

UPDATE – ora 17.10: Sorin Blejnar a ajuns la Penitenciarul Rahova, acolo unde va rămâne încarcerat, anunță Antena 3.

Urmează să i se facă toate analizele medicale, apoi perioada de carantină, iar în final se va stabili regimul de detenție.

UPDATE – ora 16.20: Surse judiciare au precizat, pentru Mediafax, că fostul şef ANAF, Sorin Blejnar, s-a predat marţi, la sediul Poliţiei Capitalei, urmând să fie transportat la Penitenciarul Rahova.

„Sunt condamnat nevinovat, nu pot să fiu relaxat. Sunt agitat, sunt nervos şi sunt supărat!” a declarat Blejnar, în exclusivitate pentru Realitatea TV, la intrarea în sediul Poliției Capitalei.

VIDEO: Realitatea TV

UPDATE – ora 15.18: Imediat după aflarea sentinței, Sorin Blejnar a declarat că decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare este una extrem de nedreaptă şi judecătorii au ignorat toate probele depuse depuse de acesta la dosar.

„Este o decizie extrem de nedreaptă, o decizie dată prin ignorarea tuturor probelor pe care le-am depus la dosar, o decizie în baza unui dosar făcut de celebrul Portocală, împotriva lui începându-se deja urmărirea penală in rem pentru represiune nedreaptă şi pentru fabricarea de probe. Nu avem ce să comentăm, justiţia aşa a considerat. Eu consider că este nedreaptă, nu avem ce să facem. E o surpriză neplăcută cu implicaţii asupra mea, asupra familiei şi asupra cunoscuţilor”, a declarat Sorin Blejnar, pentru Mediafax.

”Acum merg către penitenciar să mă predau. Este o decizie nedreaptă. Nu mă așteptam la așa ceva”, a declarat Blejnar, la Antena 3.

Decizia – în cazul fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) – este definitivă, potrivit comunicatului Curții de Apel, citat de G4Media.ro.

„Reduce pedeapsa principală aplicată inculpatului Blejnar Sorin pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, de la 6 ani închisoare la 5 ani închisoare. Reduce durata pedepsei complementare aplicată inculpatului de la 4 ani la 3 ani. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpat. Definitivă”, se arată în minuta instanţei Curţii de Apel Bucureşti.

Sorin Blejnar a fost condamnat la 6 ani de închisoare în primă instanță. Judecătorii au decis și confiscarea a peste 12 milioane de lei din averea fostului șef al ANAF. Blejnar fusese arestat preventiv în acest dosar.

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

Sorin Blejnar fusese trimis în judecată, în decembrie 2016, de către DNA Ploiești pentru săvârșirea unei fapte de trafic de influență.

Atunci, procurorii DNA l-au acuzat pe Blejnar că ar fi primit mită 12,5 milioane de lei de la un om de afaceri, în 2011, pentru atribuirea unor contracte cu Fiscul

Potrivit acestora, era vorba de un comision de 20% din valoarea contractului atribuit de ANAF, iar Blejnar a folosit cinci firme fantomă pentru a scoate din bancă banii primiți mită.

Cercetat în același dosar, directorul de Achiziții la acel moment în ANAF, Dan Stroe, și-a recunoscut faptele și a încheiat un acord de recunoastere a vinovăției, potrivit sursei citate.

Anul acesta, pe 15 aprilie, Sorin Blejnar fusese achitat de Înalta Curte în alt dosar de corupție, dosarul Motorina, după ce Curtea de Apel îl condamnase la 5 ani de închisoare.

FOTO: Libertatea


Citește și:

Sorin Blejnar, achitat în dosarul „Motorina”. Radu Nemeş, condamnat la şapte ani cu executare


 

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”
GSP.RO

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri