Ministrul Cîmpeanu a declarat că a semnat acest ordin pentru a veni în sprijinul elevilor încadraţi în diverse grupe de risc.
eMinisterul Educaţiei a emis astăzi un ordin (…) prin care până la finele semestrului 2, atât timp cât transmisia comunitară se păstrează, elevii cu afecţiuni cronice, care au boli care afectează capacitatea de oxigenare, boli respiratorii, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat de tip 1, afecţiuni cronice asociate cu imunodepresie moderată sau severă precum transplant sau afecţiuni oncologice în tratament imunosupresor, cei cu imunodeficienţe primare sau dobândite sau alte tipuri de tratamente imunosupresoare, deci toate aceste categorii vor putea beneficia de învăţământ hibrid până la finele semestrului 2, până când transmisia comunitară se va încheia”, a transmis Sorin Cîmpeanu.
Cîmpeanu a precizat că acest lucru se poate face la solicitarea părintelui, cu prezentarea unui certificat medical și cu aprobarea Consiliului de Administraţie.
„Deci am creat această posibilitate ca în această perioadă în care pandemia încă nu s-a încheiat, deşi starea de alertă a fost ridicată, aceşti elevi să poată beneficia de sprijin din partea fiecărei şcoli în parte”, a explicat ministrul educaţiei.
Cîmpeanu a menționat că copiii cu boli grave pot folosi aceleaşi adeverinţe pe care le-au folosit până acum, fără să fie necesară o nouă prezentare la medic.
România a ieșit pe 9 martie, din starea de alertă, ceea ce înseamnă că nicio restricție anti-COVID nu mai este valabilă.
Cu o zi înainte să fie ridicată starea de alertă, Cîmpeanu anunța că facultățile vor reveni la cursuri cu prezență fizică, iar dacă nu pot să le reia, din motive obiective, pot să facă în continuare ore online, dar numai pentru o perioadă de tranziție, care apoi trebuie recuperată până la finalul semestrului al II-lea.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro