Concret, facultățile care nu pot să reia cursurile cu prezență fizică, din motive obiective, pot să facă în continuare ore online, dar numai pentru o perioadă de tranziție, care apoi trebuie recuperată până la finalul semestrului al II-lea.
„Ministerul Educației a emis o Notă conform căreia, începând cu 09.03.2022, instituțiile de învățământ superior vor reveni la activități didactice cu prezență fizică”, se arată în mesajul transmis de ministrul Sorin Cîmpeanu.
Acesta a precizat că „în situația în care acest lucru nu este posibil imediat, în vederea asigurării calității actului educațional, în funcție de specificul activităților desfășurate și în raport cu contextul actual”, facultățile „pot decide, în baza autonomiei universitare garantate de Constituția României, cu asumarea răspunderii publice, prin hotărâri ale Senatului universitar, o perioadă optimă de tranziție de la sistemul online la activități cu prezență fizică, având obligativitatea recuperării activităților didactice până la sfârșitul semestrului al II-lea”.
Printre motivele invocate de ministrul Educației pentru care universitățile ar putea să amâne reluarea orelor cu prezență fizică se numără cazările studenților în căminele studențești și reconfigurarea orarelor.
Astăzi, 8 martie, la miezul noptii, România va ieși din starea de alertă după doi ani, ceea ce înseamnă că mai multe restricții vor fi ridicate. Măsurile vor fi anunțate de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.
Prima dată, starea de alertă în România a fost instituită pe 15 mai 2020, la terminarea stării de urgență, iar de atunci a fost prelungită succesiv, în fiecare lună. Ultima dată, Guvernul a prelungit starea de alertă cu încă 30 de zile pe 7 februarie 2022.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro