„Teza este acolo unde trebuia să fie. Din prima săptămână de după susţinere. La Biblioteca Naţională. Ea poate fi consultată în fiecare zi şi a putut în ultimii 20 de ani să fie consultată”, declarat demnitarul.
Cîmpeanu afirmă: „Am trimis la presă link, cota de catalog, am făcut publică lista tuturor lucrărilor ştiinţifice din 1988, când nici nu terminasem facultatea. Toate sunt… Dacă este, le şi scanez şi le pun la dispoziţie în format electronic”.
Acum nu ştiu câţi se vor pricepe la irigaţii cu ape uzate. Dar dacă este de interes, eu fac şi lucrul acesta. Am început-o în mileniul trecut teza de doctorat, chiar la începutul anilor 90.
Sorin Cîmpeanu:
Jurnalista Emilia Şercan a scris săptămâna trecută că ministrul ţine teza de doctorat „la secret”.
Emilia Șercan: „Link către descriere, nu către teza propriu-zisă”
„Link-ul dat de ministrul dublu academician către site-ul bibliotecii este către descrierea tezei, așa cum sunt descrise toate tezele de doctorat și toate lucrările existente la Biblioteca Națională în catalogul online. Deci nu e link către teza propriu-zisă, dar dublul academician e maestru în fumigene și manipulări. Însă, da, teza dublului academician este publică în versiune electronică la Biblioteca Națională și poate fi studiată de oricine, pentru că a existat o cerere de digitalizare a tezei pe care pot să spun sigur că nu dublul academician a făcut-o într-un uimitor exercițiu de transparență”, a scris azi jurnalista pe Facebook.
Săptămâna trecută, Gabriel Liiceanu, fost profesor universitar, l-a acuzat pe actualul ministru că „refuză de ani de zile să-și facă public conținutul tezei de doctorat susținute în anul 2000”.
Un ministru, ca să nu mai lungim vorba, care dovedește nu numai solidaritate cu „doctorii în impostură”, ci și incompetență, neînțelegând nimic nici din verificarea unei teze de doctorat, nici despre viața academică a țării.
Gabriel Liiceanu:
Foto: Hepta
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro