MENIU CAUTĂ
, de Cătălin Schipor

UPDATE/ Control inopinat al ministrului Sănătății la Spitalul Județean Constanța! „Dezastru, mizerie, debandadă, lipsă de organizare” pe secția de Neurologie!

Distribuie

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a efectuat duminică seară o vizită neanunțată la Spitalul Județean Constanța. Pintea a fost însoțită la control de Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Sorina Pintea a vizitat secțiile de neurologie, cardiologie și pediatrie din cadrul spitalului. La Neurologie, ministrul spune că a găsit un adevărat dezastru.

„Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală. De remarcat că în toate trei secțiile lipsesc de la intrare materialele de protecție, dar secția Neurologie nu este în regulă. Nu mă refer la reabilitare. Pot să înțeleg că există spații nerenovate, dar nu pot să înțeleg mizeria și faptul că nu respectăm niște indicatori. La intrarea în secție nu există dezinfectant. În toate sălile de tratament erau niște prosoape, în loc de prosoape de hârtie, care după ce că erau prosoape de material erau și murdare”, a spus Pintea, potrivit ctnews.ro.

De asemenea, Pintea a mai spus că a găsit aglomerație la Unitatea de Primiri Urgențe. Din discuțiile cu aparținătorii pacienților, ministrul a aflat că timpul de așteptare pentru preluarea pacienților este mult prea mare, iar aceștia nu primesc informații de la medici cu privire la starea de sănătate a pacienților.

„În UPU, aglomerație fără mare. Au fost văzut 274 de pacienți în ultimele ore. Sunt 4 medici. Din păcate, există aparținători care stăteau de la ora 12, 15, fără să primească informații despre pacienți. Am înțeles că erau pacienți cu probleme cardiace care necesitau investigații din 4 în 4 ore, dar din păcate aparținătorii nu au fost informați”, a declarat ministrul.

Ministrul Sănătății a cerut demisia asistentei șefe de la Neurologie, dar și a asistentei șefe care se ocupă cu triajul din Urgență.

În urmă cu o săptămână, ministrul Sănătății a mai făcut o astfel de vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. În urma vizitei, în unitatea medicală s-au semnalat mai multe nereguli, iar ministrul a cerut demiterea unui director şi control urgent al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

Ulterior, Pintea a explicat că a găsit mizerie în unitatea medicală, chiar şi în secţiile renovate, şi că sunt probleme privind comportamentul cadrelor medicale faţă de pacienţi.

Totodată, în cadrul controlului de atunci, Sorina Pintea a identificat încălcări ale protocolului privind dezinfectarea: „Eu nu cred că e o scuză să ai mulţi pacienţi şi să nu faci curat, aşa cum ar trebui într-un spital. (…) Am urcat în Secţia de neurochirurgie, unde o infirmieră spăla pe jos cu 3-4 pastile în apă. Deşi trebuie să cunoască procedurile. (…) Medicul de gardă spunea că nu au infecţii. Mi-e greu să cred. „Cred că nu le raportaţi, nu că nu aveţi”, a mai spus Pintea.


Citește și:

O infecție misterioasă se răspândește în tăcere pe tot globul

Citește mai multe despre Sorina Pintea, Constanta, spitale și Spitalul Județean pe Libertatea.

Comentarii