De Andreea Archip,

21 de milioane de euro donați de 1.200 de persoane, 500 de muncitori care nu s-au mai uitat la ceas și 10 zile. Sunt numerele celui mai mare centru de terapie intensivă din Italia, improvizat în spațiul expozițional din Milano, oraș aflat în zona roșie atât de lovită de coronavirus.

Enrico Pazzali, președintele Asociației Centrului Expozițional, pentru TGCOM24:. Foto Hepta

Am realizat în 10 zile ceea ce în mod normal am fi reușit în ani. 500 de oameni au muncit fără oprire, fără frică. Nici o ceartă și nici o discuție, mereu gata să ajute. A fost o experiență pe care o voi purta cu mine pentru totdeauna.

Enrico Pazzali, președintele Asociației Centrului Expozițional, pentru TGCOM24:.

900 de medici și asistenți și 200 de paturi

În această structură spitalicească organizată să trateze cazurile de COVID-19 vor lucra, prin rotație, 200 de medici, 500 de asistenți medicali și alte 200 de profesioniști. “E o structură spitalicească după toate rigorile, nu un spital improvizat. Și va avea cel mai extins departament de terapie intensivă din Italia”, a spus și Ezio Belleri, directorul Policlinicii din Milano, care va coordona și spitalul din centrul expozițional. Managerul a mai adăugat pentru TGCOM24 că e mândru de ce s-a realizat într-un timp atât de scurt.

Iar guvernul italian se gândește să reproducă spitalul din Milano și pentru zona de sud.

O delegația a medicilor chinezi, în timpul inspecției la noul spital COVID-19 de la Fiera Milano City, Milano, Italia. Foto Profimedia

Pentru început, s-au deschis opt saloane cu 53 de paturi de terapie intensivă și ulterior va mai fi deschis un pavilion cu 104 de paturi. În a treia etapă se va deschide un alt pavilion. În total, 200 de paturi vor servi atât timp cât e nevoie, într-un spațiu care până acum două luni era destinat târgurilor de modă sau mobilă, atât de cunoscute în întreaga lume.

Citeşte şi:

Un medicament rebranduit ca “tratament anti-COVID19” dispare din farmaciile noastre și mii de pacienţi cu boli reumatologice suferă

Carolina Radu, medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar, ca să nu se afle dimensiunea îmbolnăvirilor”

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”
GSP.RO

De ce s-a ascuns regina Elisabeta a II-a în tufiș de Nicolae Ceaușescu: „Nu făcuse în viața ei așa ceva!”

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente