Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara ar putea să-și restricționeze activitatea peste doar câteva zile din lipsă de fonduri, relatează Agerpres.ro.

„Da, de luni încetăm activitatea. Astăzi merge directorul medical din nou la Casa de Sănătate, să mai negocieze, pentru că valoarea de contract este foarte mică și nu putem acoperi cheltuielile. Managerul nostru nu vrea să semneze contractul, vrea să se întocmească comisia de mediere de la București, ca să poată să ne dea suplimentar fonduri”, a declarat joi dr. Virgil Musta, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” Timișoara.

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara s-ar putea închide din lipsă de fonduri

Evidențele spitalului arată că, în primele două luni ale anului, au fost înregistrate cele 1.809 cazuri, în valoare de 4,14 milioane de lei. Casa de Sănătate a decontat doar contravaloarea pentru 1.405 cazuri contractate, adică 3,2 milioane de lei. În aceste condiții, au rămas nedecontate 404 cazuri, în valoare de peste 900 de mii de lei.

Situația este una delicată pentru că România se confruntă cu o epidemie de rujeolă, iar în unitatea medicală au fost făcute multe internări. Reprezentanții unității medicale susțin că începând de luni se va închide spitalul și vor rămâne internați doar cei care sunt îngrijiți acum în saloane.

Potrivit sursei citate, contractul spitalului cu Casa Județeană de Sănătate este format din decontare servicii medicale în spitalizare continuă cazuri acute, decontare servicii medicale în spitalizare continuă cazuri pacienți cronici, decontare pacienți în spitalizare de zi, decontare servicii medicale în ambulatoriu și programe naționale de sănătate.

„Problema noastră este strict legată de decontarea pacienților internați în spitalizare continuă tip acuți, adică acei pacienți care au o boală acută și care nu pot fi planificați, puși pe liste de așteptare sau îndrumați în alte unități sanitare, pentru că nu mai există în vestul țării alt spital de acest profil. Toate secțiile/compartimentele de boli infecțioase din județele învecinate — practic din toată țara — vin spre internare în spitalul nostru și evident că sunt forme severe, supra-acute de boală cu insuficiențe de organ, care consumă enorm din bugetul spitalului nostru”, a explicat  dr. Voichița Lăzureanu, managerul spitalului.

sursă foto: tion.ro

CTP s-a enervat după ce vloggerul Selly a făcut accident. Jurnalistul il ataca foarte dur: "Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..."
GSP.RO

CTP s-a enervat după ce vloggerul Selly a făcut accident. Jurnalistul il ataca foarte dur: "Când dai 70.000 € pe o mașină înseamnă că..."

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse
HOROSCOP

Horoscop 16 decembrie 2019. Taurii pot avea parte de confruntări aprinse