Mergi direct la conținut »
SRI: România, ținta unor atacuri cibernetice de amploare din Est
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

SRI: România, ținta unor atacuri cibernetice de amploare din Est

Reprezentanți ai SRI au declarat că România a fost ținta unor atacuri cibernetice de amploare venite din Est, anul trecut.

De Dana Aramă,

În anul 2018, an în care numărul atacurilor cibernetice a crescut, România a fost, alături de alte țări din Europa, ţinta unor atacuri de mare amploare venite dinspre spațiul estic, care au afectat mai multe instituţii publice.

Potrivit specialiștilor în securitate cibernetică din cadrul SRI, amenințările au crescut ca număr, dar și în complexitate.

Specialiștii SRI au depistat amenințarea cu ajutorul unei soluții de securitate nouă ce folosește inteligența artificială. În cele mai multe cazuri, țintele alese de infractorii cibernetici au fost instituțiile publice, dar și companiile puternice din țară, scopul fiind exfiltrarea de date sensibile din cadrul instituțiilor și spionajul. Mii de servere ale mai multor instutiții publice din România au fost infectate anul trecut. Costurile pentru realizarea unor atacuri atât de complexe sunt estimate la sute de milioane de euro, notează digi24.ro.

Experții din SRI au reuşit să dea de urma unui virus cu ajutorul unei tehnologii bazate pe inteligenţa artificială. Cu ajutorul acesteia a fost detectată o anomalie de comportament şi astfel a fost identificat şi malware-ul folosit de atacatori. În urma analizelor, a fost identificată atât zona de unde provenea atacul, cât şi modul în care virusul extrăgea informaţiile.

Citește și: CAMERA ASCUNSĂ | Nemiloasa economie de piață. Ceramica de Bulgaria oprește roata olarilor din Horez

 

Close
Închide
  Close