Mergi direct la conținut »
Un nou scandal sexual zguduie BOR. Starețul Mănăstirii Prislop din Maramureș a fost dat afară după ce i-ar fi făcut avansuri unui fost călugăr Galerie foto
5imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un nou scandal sexual zguduie BOR. Starețul Mănăstirii Prislop din Maramureș a fost dat afară după ce i-ar fi făcut avansuri unui fost călugăr

Un nou scandal sexual zguduie BOR. Starețul Mănăstirii Prislop din Maramureș a fost dat afară după ce i-ar fi făcut avansuri unui fost călugăr

Încă un scandal sexual a izbucnit în Biserica Ortodoxă Română, după ce starețul Mânăstirii Prislop din Maramureș a fost dat afară. Părintele Celestin a răspuns avansurilor sexuale făcute de un fost călugăr căruia i-ar fi propus să se întâlnească la mânăstire. Fostul monah a făcut publice discuțiile fără perdea pe care le-a avut cu fața bisericească pe Internet. De cealaltă parte, starețul a recunoscut discuțiile, însă susține că totul este o răzbunare.

O amplă anchetă a fost deschisă de Episcopia Maramureșului, care a decis să-l elibereze din funcție, informează observator.tv.

Discuția dintre fostul călugăr și starețul pe care l-a curtat este uluitoare. Fostul monah a fost cel care a început dialogul.

„-Îs gay activ.

-Eu sunt bătrân şi urât, îi răspunde stareţul. Am 42. Şi-s brunet

-Îmi plac bătrânii!!!

-Ce ai văzut frumos la mine?

-Uniforma. E sexi. Îmi place!

-Asta e uniforma mea, şi nu aş da-o pentru alta, aşa cum sunt”, este un fragment din dialogul purtat de cei doi bărbați pe Internet.

Starețul Mănăstirii Prislop din Maramureș a fost dat afară, pe fondul unui scandal sexual

Fostul călugăr a trimis discuția presei, spunând că înalții prelați din Episcopia Maramureșului ar fi știut totul de mai multe luni.

„Aş vrea să te cunosc

-Oricând, se arată disponibil stareţul.

-Ce eşti activ, pasiv, versatil?

-Depinde de moment.

După ce a primit această replică, fostul monah, care a încercat să-l cucerească pe stareț, a fost convins că „părintele a reacționat exact ca un homosexual”.


Citește și EXCLUSIV/ O analiză completă. Cum ar trebui impozitată Biserica în România


Starețul Mănăstirii Prislop din Maramureș a primit fotografii indecente

Părintele Celestin, starețul Mănăstirii Prislop din Maramureș, i-ar fi propus fostului călugăr să facă lucruri mai puțin ortodoxe.

„Parcă sună cam agresiv, spune stareţul.

-Depinde, ce vrei tu?

-Poate ne vedem şi vorbim.

-Dacă e vin eu la tine?

-Ok

-Unde?

-La Prislop.

-La Mănăstirea aia de pe munte?

-Da.”

În timpul discuției, starețul se arată dornic să-l cunoască pe care spune că-l place. L-a invitat pe fostul călugăr la mânăstire. Tânărul i-a vorbit feței bisericești și despre Petru, un frate pe care l-ar fi cunoscut în intimitate.

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

„Am vrut să văd cum reacţionează părintele şi ce părere are, să zică că n-o făcut bine, că îl dă afară, dar din contră, el zicea că nu are nimic împotrivă”, a spus fostul monah.

Starețul l-a cerut bărbatului numărul de telefon și l-a sunat în toiul nopții. Fostul monah i-a trimis feței bisericești și fotografii explicite.

„-Îţi place?

-Da, afirmă stareţul.

-Acu e făcută. Îţi place să …?

-Da

-Îţi place mai tandru?

-Da.”

Starețul Mănăstirii Prislop din Maramureș crede că e vorba despre o răzbunare

Starețul a răspuns fără inhibiții, după ce tânărul i-a cerut, la rândul lui, fotografii indecente.

„-Nu am pentru că mai las telefonul şi la îndemână celor de aici. E mai bine să te fereşti. Şi e riscant pentru mine”, a spus preotul Celestin.

Bărbatul, care susține că a înregistrat totul, a pus punct discuție.

„Trebuia să ne întâlnim şi eu atunci i-am dat telefon „uite cine sunt, să-ţi fie ruşine, eşti un nesimţit”, a menționat tânărul.

Potrivit observator.tv, preotul Celestin a recunoscut că a avut aceste discuții. A vorbit după slujba de seară, înconjurat de studenți de la seminarul teologic.

„Toată conversaţia eu am făcut-o, n-a făcut-o nimeni. Eu am făcut conversaţia cu el, ca să ajung să vedem cine este.

-Vă întreabă lucruri explicite.

-Da…

-N-aţi schiţat niciun gest.

-E adevărat, în ziua de azi cine nu poate fi acuzat, dar ca să acuzi pe cineva, trebuie să ai şi faptul, nu numai scrisul, că acuma scrisul se poate face oricum”, a spus starețul.

Cel care-l acuză are însă altă variantă. „Dacă ar fi fost fără această patimă, ar fi respins discuţia pe loc”.

Cum a ajuns Estonia pe locul 1 în Europa la Educație?
Recomandări

Cum a ajuns Estonia pe locul 1 în Europa la Educație?

 

Starețul crede că totul este o răzbunare, iar mărul discordiei ar fi fratele său, Petru.

„Am fost abordat de un băiat care a fost cândva în mănăstire şi care a încercat să se răzbune că nu l-am primit pe el şi am primit alt frate aici, la mănăstire.

-În momentul în care aţi vorbit despre haina preoţească ca despre o uniformă, în acea discuţie, aţi spus că aveţi drumul dvs, dar mai există şi căderi. Aţi avut vreodată căderi?

-Cine nu are căderi în viaţă? Care este omul perfect? Este cineva perfect în viaţă? Dar nu m-am referit la o cădere anume”, a mărturisit starețul, pentru sursa citată.

Acesta este al treilea scandal care afectează Biserica Ortodoxă Română. Recent, Episcopul Hușilor, Preasfințitul Corneliu Onilă, ar apărea într-o filmare în care s-ar săruta și ar întreține relații sexuale cu un student. Totodată, preotul Cristian Pomohaci este anchetat pentru coruperea sexuală a unui minor căruia i-a propus să facă sex cu el contra unei sume de bani.

sursă foto: observator.tv


Citește și Culmea plagiatului. Un celebru europarlamentar român a scris un roman de dragoste cu pasaje de pe Wikipedia


 

Close
Închide
  Close