Mergi direct la conținut »
Liderul Statului Islamic a murit. Informația este confirmată acum chiar de gruparea teroristă
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Liderul Statului Islamic a murit. Informația este confirmată acum chiar de gruparea teroristă

Statul Islamic a anunțat că liderul grupării a murit, după mai multe săptămâni de speculații în această privință. Membrii ISIS au dat publicității un comunicat în care anunță că vor numi un nou "calif", relatează postul de televiziune Al Sumaria, citat de agenţia de presă TASS.

Potrivit sursei citate, membrii ISIS au dat publicităţii un comunicat în care au anunţat că liderul lor a murit şi că numesc un nou calif. Deocamdată nu este clar cine este noul lider ISIS, însă au apărut mai multe speculații și pe acest subiect. Ulterior, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunțat că Abu Bakr Al-Baghdadi a fost ucis și că deține ”informaţii confirmate” în acest sens.


Citește și: Un nou scandal monstru din cauza lui Cristian Pomohaci. Ce s-a mai aflat despre preotul acuzat de corupere de minori


Liderul Abu Bakr al-Baghdadi a fost declarat mort în repetate rânduri în ultimii trei ani, adică de când a proclamat califatul Statului Islamic din Siria şi Irak din Marea Moschee al-Nuri de la Mosul, oraș care recent a fost complet elibetat de sub controlul ISIS.

Pe 17 iunie, forţele ruse au anunţat că există posibilitatea ca al-Baghdadi să-şi fi pierdut viaţa în urma unui raid aerian din Siria. Ulterior, tot forțele ruse au anunțat că nu au cum să dovedească moartea lui Baghdadi. Au apărut alte zvonuri care au confirmat însă informația că acesta ar fi fost ucis.

Liderul ISIS nu s-a mai adresat în niciun material de propagandă din noiembrie 2016. De altfel, în perioada în care a controlat gruparea teroristă, care a revendicat mai multe atentate în Europa, acesta nu a apărut de prea multe ori în materiale de propagandă, preferând să fie un lider oarecum din umbră.


Citește și: DNA a făcut anunțul astăzi. Este vizat Liviu Dragnea


 

Close
Închide
  Close