Mergi direct la conținut »
Statul îți dă pământ gratis să te faci fermier! E o singură condiție de îndeplinit
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Statul îți dă pământ gratis să te faci fermier! E o singură condiție de îndeplinit

Statul îți dă pământ gratis să te faci fermier! E o singură condiție de îndeplinit

50 de hectare gratis de la Guvern pentru tinerii care se întorc la țară - asta prevede o lege aflată în Parlament și care așteaptă votul aleșilor pentru a putea fi pusă în aplicare.

De Radu Nistor,

Deputatul PNL Vasile Iliuță, inițiatorul legii, consideră că acordarea a 50 de hectare din patrimoniul statului tinerilor fermieri, România va oferi un argument puternic celor plecați în străinătate să revină în țară pentru a începe o afacere de succes.Iliuta_Vasile

Concret, legea prevede concesionarea sau arendarea terenurilor – maximum 50 ha/fermier – aparținând domeniului public și privat al statului aflate în exploatarea societăților naționale, a instituțiilor și stațiunilor de cercetare și producție agricolă și a unităților de învățământ agricol și silvic, cu prioritate, tinerilor fermieri de până la 40 de ani, în vederea înființării unor ferme model.

”Vreau să primească tinerii din terenurile ADS-urilor. La ora actuală statul are și terenuri neproductive, nu se plătește arendă pe acestea, și tinerii au nevoie de pământ. Limita de vârstă este sub 40 de ani. Dacă ne uităm astăzi toți tinerii pleacă din țară care merg să se angajeze ca zilieri în exploatațiile agricole spaniole sau italiene. Avem un mare câștig, avem acești oameni care au căpătat o experiență fantastică acolo, și dacă am fi capabili să le dăm câte 50 de hectare am reuși să refacem satele românești. Acolo își va face casă, își va construi exploatația, va putea lua fonduri europene, va fi un argument puternic pentru românii din străinătate să se întoarcă în țară. Îi rog pe colegii mei să sprijine această inițiativă” a spus Vasile Iliuță.

Close
Închide
  Close