Mergi direct la conținut »
Statul norvegian, condamnat pentru tratament 'inuman' în cazul lui Breivik, va face apel
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Statul norvegian, condamnat pentru tratament 'inuman' în cazul lui Breivik, va face apel

Statul norvegian, condamnat pentru tratament ‘inuman’ în cazul lui Breivik, va face apel

Ministrul justiției din Norvegia a anunțat marți că statul va face apel la decizia tribunalului din Oslo din 20 de aprilie, care îi dă câștig de cauză extremistului Anders Behring Breivik pentru că a primit în închisoare un tratament 'inuman' și 'degradant'. Tribunalul din Oslo a estimat drept contrare Convenției europene a drepturilor omului, condițiile de detenție ale lui Breivik, încarcerat pentru uciderea a 77 de persoane într-un atentat cu bombă urmat de un atac armat în 2011.

Judecătoarea Helen Andenaes Sekulic a acuzat în special izolarea extremistului de 37 de ani, închis separat de ceilalți deținuți de aproape cinci ani. ‘I-am cerut astăzi avocatului statului să facă apel’, a precizat ministrul justiției într-un comunicat. Termenul legal este de o lună și statul trebuie să-și definitiveze formularea apelului, informează Agerpres.

Dar ‘principalul motiv al apelului este acela că condițiile cărora este supus Breivik nu constituie în opinia statului ‘un tratament inuman sau degradant’ definit de articolul 3 al Convenției europene a drepturilor omului’, a explicat guvernul.’În apelul său statul va argumenta că nu este de acord cu interpretarea dreptului și a probelor făcute de tribunal’, a adăugat el.

Close
Închide
  Close