MENIU CAUTĂ
12 Oct. 2013 19:18

Stau câte 20 de ore la coadă la moaşte

Distribuie

Pe tot parcursul nopţii au continuat să vină oameni la Iaşi, iar de dimineaţă numărul acestora este în creştere', a afirmat ieri maiorul Marius Ţăranu, reprezentat al Jandarmeriei.
Şirul pelerinilor se întinde pe mai bine de trei kilometri, iar ca să ajungă la moaşte trebuie să aştepte în jur de 20 de ore. Credincioşii continuă să vină, cu maşinile personale sau cu trenul, motiv pentru care traficul în oraş a devenit de-a dreptul infernal.
Nu au lipsit nici incidentele. De vineri dimineaţă, când moaştele Sfintei Parascheva şi cele ale Sfântului Simeon au fost depuse într-un baldachin pe esplanada Catedralei Mitropolitane, în jur de 200 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Sătenii din Izvoarele: «Să ne ferească de cutremure»

Câteva zeci de localnici din satul gălăţean Izvoarele, unde au avut loc peste 250 de cutremure, au plecat ieri, la prima oră a dimineţii, către Iaşi.
E un pelerinaj organizat ca în fiecare an de preotul George Casian, din Izvoarele, numai că de data asta oamenii se vor ruga în primul rând să scape de seisme.
O să ne rugăm la Sfânta Parascheva să ne păzească de cutremure. Noi încă nu ne-am revenit din spaimă', spunea Maria Popescu.

Citește mai multe despre Sfânta Parascheva pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii