Steag roșu arborat în sudul litoralului! Salvamarii cer insistent să nu le fie ignorate avertismentele

14 iulie 2017 12:47

Steag roșu arborat în sudul litoralului. Vântul suflă cu putere, iar marea este foarte agitată, motiv pentru care salvamarilor care activează în sudul litoralului (Saturn, Olimp, Mangalia, Neptun, Venus, Jupiter, Cap Aurora) li s-a recomandat să arboreze steagul roșu și să se asigure că turiștii nu se aventurează în larg. 

Salvamarii le cer insistent turiștilor și celor care merg pe plajele din sudul litoralului să nu le fie ignorate avertismentele și să nu riște să intre în apa agitată, pentru că există riscul să fie luați de valurile mult prea puternice. Salvamarii mai spun că operațiunile de căutare pot fi oprite, din cauza vremii nefavorabile, deci există riscul ca, în cazul unor situații de înec, cei aflați în această situație să nu poată fi ajutați.

Steagul roșu a mai fost arborat de-a lungul, verii pe litoral, însă, din nefericire, oamenii tind să ignore avertismentele și se aventurează în apa agitată, fără să fie conștienți de pericolele la care se expun. De la începutul sezonului, zece persoane și-au pierdut viața după ce au fost luate de curenți.

În plus, de trei zile, scafandrii caută o femeie de 32 de ani care a fost dată dispărută în Mangalia, după ce s-a aventurat în apă. Se pare că aceasta a ales să-și pună capăt zilelor aruncându-se în mare, pentru că incidentul a avut loc la scurt timp după ce această a fost externată din spital, unde ajunsese în stare avansată de ebrietate.


Citește și: Mâna dreaptă a lui Pomohaci, reacție incredibilă: „Dacă i-ar fi trebuit băieți…”

 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro