De Răzvan Mihalașcu,

Suveranul Pontif a precizat că încă un nume ilustru s-a alăturat luni Academiei Pontificale de Științe, relatează Vatican News.

Profesorul Stefan Hell a declarat pentru radio Vatican că numirea sa de către Papa Francisc a fost o surpriză.

Sunt foarte bucuros de nominalizare deoarece Academia Pontificală este, bineînțeles, una dintre cele mai prestigioase academii de științe deoarece se ocupă de numeroase probleme cu care se confruntă în prezent umanitatea.

Stefan Hell

Cine este Stefan Hell

Stefan Hell s-a născut la decembrie 1962, la Arad. Este un fizician, chimist și profesor german originar din România, laureat al Premiului Nobel pentru Chimie pe 2014 și este directorul Institutului Max Planck de Chimie Biofizică (Karl-Friedrich-Bonhoeffer-Institut) din Göttingen.

În anul 2014 a primit Premiul Nobel pentru Chimie, împreună cu Eric Betzig și William E. Moerner, „pentru dezvoltarea microscopiei fluorescente cu super-rezoluție”.

Cercetătorul de origine română Stefan W. Hell, alături de alţi doi colegi, Eric Betzig, şi William E. Moerner, au primit premiul Nobel pentru Chimie în 2014 pentru dezvoltarea microscopiei cu fluorescenţă de super-rezoluţie.

Stefan Hell provine dintr-o familie de șvabi bănățeni. Mama sa a fost învățătoare, iar tatăl inginer. A copilărit la Sântana, în județul Arad, unde a urmat școala elementară între anii 1969 și 1977. În anul 1977 a fost admis la Liceul Nikolaus Lenau din Timișoara, ale cărui cursuri le-a urmat până în 1978, când a emigrat cu familia în Republica Federală Germania, conform Rotalianul.

În septembrie 2015, Stefan Hell a fost decorat de președintele Klaus Iohannis pentru realizările ştiinţifice şi pentru promovarea imaginii României.

Hell este membru de onoare al Academiei Române din 2012.

Citeşte şi:

Afirmații scandaloase făcute de un preot, profesor de teologie, la Radio Trinitas: sarcina apare după viol dacă ai consimțit și ți-a plăcut să se repete

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor