MENIU CAUTĂ
12 Aug. 2012 14:14

Ştefănuţ a scăpat din ghearele morţii

Distribuie

Cazul lui Ştefănuţ Apostol, un băieţel de 5 ani din Gugeşti, Vrancea, a fost chiar primul prezentat în cadrul campaniei “Ajută copiii!” iniţiată de Fundaţia Ringier prin ziarul Libertatea. Mama băieţelului căuta ajutor pentru a putea ajunge în Germania, la clinica Bad Oeynhausen, unde chirurgul Eugen Săndică îl aştepta pe Ştefănuţ pentru a repara chirurgical ceea ce natura îi dăruise greşit, o malformaţie congenitală a inimii, denumită cardiomiopatie hipertrofică obstructivă, la care se adăugau şi alte complicaţii de ordin neuronal şi de vedere, consecinţe ale acelei afecţiuni. Fără să mai ezităm, i-am oferit mamei lui Ştefănuţ suma necesară călătoriei şi am aşteptat cu emoţie rezultatul intervenţiei chirurgicale.

«Putea face stop cardiac»

După două luni, i-am revăzut pe Ştefănuţ şi pe mama lui şi ne-am bucurat să aflăm că starea băieţelului e mult mai bună. Domnul doctor ne-a spus că am riscat mult, ajungând la operaţie abia acum. În orice Ştefănuţ a scăpat din ghearele morţii Băiatul de 5 ani pe care l-am ajutat să ajungă în Germania, unde a fost operat pe inimă, se simte mult mai bine zi Ştefănuţ putea face stop cardiac. Dar dacă la ducere a suportat greu zborul cu avionul, se învineţise aproape tot şi parcă nu mai avea aer, la întoarcere, după operaţie, n-a mai avut nimic. Dimpotrivă, acum întreabă mereu când mai mergem cu avionul la domnul doctor', ne-a spus mama, de data aceasta cu chipul mult mai senin decât prima oară când o întâlnisem.
La ora actuală, prognosticul pentru Ştefănuţ e unul foarte optimist. Iar ceea ce contează e că, în clipa de faţă, spectrul unei maladii cumplite, ce-i punea în orice moment viaţa în pericol, a fost eliminat. Sigur, va mai lua tratament, un timp, va mai merge la controale periodice la inimă, dar la Bucureşti sau chiar la Focşani, mai aproape de casă.
Chiar şi pentru toate astea, Ştefănuţ şi mama lui, care mai creşte singură un copil, au nevoie de sprijin financiar, orice bănuţ fiind bine-venit. Aşa încât ceea ce a început bine acum, să poată fi dus la bun sfârşit într-o zi.

Cum poţi ajuta:

  • Donează 2 euro (nu se percepe TVA) prin SMS la numărul 887, numai în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote
  • Dacă vrei să ajuţi cu bani o poţi face în contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537 deschis la RBS BANK S.A.

Cum ne poţi contacta

Dacă vrei să ajuţi, sună la telefonul 021.203.08.49 sau contactează-ne la adresa de e-mail: ajuta copiii@libertatea.ro. Dacă vrei să semnalezi cazuri, scrie la adresa de e-mail: ajutacopiii@li bertatea.ro. Contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.

Comentarii