Articol de Monica Ciuperca, Vineri, 16 februarie 2007, 20:38

Petre Petrescu, un pensionar in varsta de 88 de ani, e acasa mai mult in vizita, preferand sa-si petreaca timpul hoinarind prin lume. De cand se stie i-au placut calatoriile si acum, pentru ca se simte in putere, vrea sa faca turul oraselor riverane Dunarii.


”Nu e avere mai mare ca o calatorie”, asta e mottoul dupa care isi calauzeste Petre Petrescu existenta. La orice ora din zi si din noapte, poate arata oricui viata lui in imagini.


Cele 20.000 de diapozitive si alte cateva sute de casete si dvd-uri stau marturie pelerinajelor sale din imediata apropiere a granitei cu Romania si pana in Irlanda, tara spiridusilor.


Pe 15 aprilie isi doreste sa porneasca de la izvorul Dunarii, din Germania, si sa ajunga pe la sfarsitul lui mai la Tulcea si apoi cu bacul pana la Sulina.

Tot traseul de 4.000 de km il va face pe o motocicleta, cu care nu va iesi pe autostrada, ci va merge doar prin padure si pe camp.

Bagajele le va cara intr-un carucior atasat la motocicleta. ”Portbagajul” pe doua roti va fi confectionat din placaj si folie de plastic si ii va folosi si pe post de adapost de vreme rea. Nu-i va lipsi nici camera de filmat, instalata pe ghidonul micului vehicul.


Fost inspector scolar, vanator la 82 de ani


Împusca de mai bine de sase decenii tot ce misca printre frunzele padurii. De profesie, inspector scolar, Vasile Smeu din satul Baltisoara, comuna Runcu, judetul Gorj, este cel mai batran membru vanator al judetului. Tinandu-si caciula de vulpe pe frunte, varstnicul puscas de 82 de ani este mandru de trofeele sale, dar si de sutele de iepuri sau zecile de vulpi doborate la pamant de-a lungul anilor


Cel mai varstnic casier din Neamt are 81 de ani


Un batran de 81 de ani, din comuna Ruginoasa, judetul Neamt, e cel prim mainile caruia trec miliarde de lei! Mihai Acsinte a fost ales casier in urma cu 4 ani, atunci cand s-a infiintat comuna. Lucreaza insa in domeniu de peste 58 de ani. A fost casier la o banca, apoi a lucrat la CEC. Nu foloseste niciodata calculatorul, ba chiar termina de socotit mai repede decat colegii sai mai tineri, care folosesc computerele.