Mergi direct la conținut »
Stratul de zăpadă măsura dimineață 10 centimetri într-un oraș din România
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Stratul de zăpadă măsura dimineață 10 centimetri într-un oraș din România

Stratul de zăpadă măsura dimineață 10 centimetri într-un oraș din România

Locuitorii din Borşa, județul Maramureș, s-au trezit joi cu un strat de zăpadă care măsoară între 5 şi 10 centimetri, deși mai sunt doar câteva zile până la startul, cel puțin calendaristic, al verii.

Oamenii s-au uitat în calendat joi dimineață când au văzut că în Borșa zăpada atinge chiar și 10 centimetri în unele locuri.

„A nins ieri (n.r. miercuri, 18 mai) toată ziua iar stratul de zăpadă ajunge până la 10 centimetri la altitudinea de peste 1.600 de metri”, a declarat, conform voceatransilvaniei.ro, Daniel Timiş, şeful Serviciului Public Salvamont Borşa.

De altfel, borşenii spun că sunt obişnuiţi cu astfel de capricii ale vremii şi că este deja împământenită credinţa că după urcatul oilor la munte mai vine un val de frig.

„Se ştie deja, aşa este credinţa la noi, după urcatul oilor la munte mai vine câte un val de frig şi câte o zăpadă. Şi temperatura a scăzut sub cea de îngheţ. La Staţia Meteo de pe Pietrosul se înregistrează -5 grade Celsius”, a mai adăugat salvamontistul.

Ninsoarea s-a oprit în Borşa dar, salvamontiştii spun că ar putea să reînceapă în orice moment.

Sursa foto: voceatransilvaniei.ro

Close
Închide
  Close