Mergi direct la conținut »
Studenții au noi reduceri la metrou, pe lângă abonamentul lunar. Metrorex propune trei titluri de călătorie
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Studenții au noi reduceri la metrou, pe lângă abonamentul lunar. Metrorex propune trei titluri de călătorie

Studenții au noi reduceri la metrou, pe lângă abonamentul lunar. Metrorex propune trei titluri de călătorie

Studenții au noi reduceri la metrou, pe lângă abonamentul lunar, de la 1 iulie 2018. Astfel, Metrorex a anunțat, prin intermediul unui comunicat, că orice student - bucureștean sau din provincie - va beneficia de reducere de 50% și la alte trei titluri de călătorie, pe lângă cea de la abonamentul lunar.

  • 2 călătorii pentru studenți – 2,50 lei;
  • 10 călătorii pentru studenți – 10 lei;
  • Abonament săptămânal pentru studenți – 12,50 lei.

Titlurile de călătorie respective, care pot fi achiziționate de la casieria specială din stația Piață Română, nu pot fi combinate în decursul a 30 de zile consecutive de la data cumpărării a unuia din cele trei tipuri de titluri de călătorie reduse.

Astfel, pot fi achiziționate maximum 4 abonamente săptămânale sau maximum 3 cartele cu 10 călătorii sau maximum 10 cartele cu 2 călătorii. Atenție, variantele propuse pot fi achiziționate doar în cazul în care nu se cumpără abonamentul lunar cu reducere pentru studenți!

Actele necesare la emiterea abonamentului lunar gratuit pentru studenți sunt:

  • legitimația de student pentru gratuitate la transport;
  • cartea de identitate sau pașaportul.

Noile facilitățile pentru studenți sunt introduse în baza Hotărârii de Guvern nr. 42/31 ianuarie 2017, pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul.

În schimb, din 1 februarie 2017, studenții beneficiază de transport gratuit cu trenul, dacă apelează la serviciile oferite de CFR Călători.

FOTO: Metrorex


Citește și: Aici sunt banii dumneavoastră. Miliarde de dolari, risipite de România prin investiții în alte țări


 

Close
Închide
  Close