Mergi direct la conținut »
Studenții clujeni au ajuns în București pentru a protesta

Zeci de studenţi din Cluj-Napoca au ajuns duminică dimineață la Bucureşti pentru a participa la amplul protest anunțat pentru 5 februarie în Capitală.

Studenții au călătorit cu trenul, gratis, pentru că în noaptea modificării Codului penal premierul a aprobat şi călătorii gratuite pentru studenţi, conform Digi 24.

Studenții au ajuns în Gara de Nord din București duminică dimineața, cu o întârziere de 45 de minute.

„Clujul apare, Dragnea dispare”, au strigat ei încă din gară. Au fost întâmpinați de alți tineri din București, cu cafea și ceai. Clujenii au mărturisit că au dormit puțin, dar au avut un drum liniștit.

După ce s-au întâlnit în gară, studenții bucureșteni și clujeni au pornit de la gară spre DNA. Ei vor merge apoi în Piața Victoriei, la Guvern.

„Bucureşti, mulţumim! Am venit să ne unim!”, au scandat studenții.

Ne-am odihnit după cinci zile de protest la Cluj și ne-am odihnit vocile pentru seara asta, pentru că am venit aici să mergem în piață și să protestam din nou, deoarece nu credem până nu vedem, cum strigam și aseară în Cluj, până nu vedem că guvernul va face acea ședință extraordinară, noi vom fi tot în stradă”, promite unul dintre studenți.

„Noi credem că e important sa fim si la Capitala si sa ne alaturam compatriotilor nostri si vrem sa aratam ca, la fel cum la 89, studentii n-au dormit, nu dorm nici acum.

Ne-am mobilizat cu pancarte și cu steaguri și sloganuri, foarte multă lume pe care nu-i cunosc și care au văzut evenimentul nostru pe Facebook au venit cu sendvișuri făcute de ei, cu dulciuri, cu cafea, cu ceai. E uluitor, e emoționant!”, spune o studentă de la Cluj.

Close
Închide
  Close