Mergi direct la conținut »

Vedeta primei zile de Etnovember a fost de departe colecţia de scaune ”Modern classics”, unicat în Europa, care adună exemplare ce poartă semnătura unor designeri de mobilier celebri pe plan mondial, dar și ale studenților de la Facultatea de Industria Lemnului din Brașov, singura de acest profil din țară.

De Iulian Cuibar,

Scaunul ”Alien” proiectat de Robert Niculescu, student la master, a fost premiat de curând la Campionatul Național de Design, iar cu mai multe modele similare tânărul a realizat mobilarea barului Universității. ”A fost proiectul meu de licență, iar pentru el am folosit forme organice. M-am inspirit din creațiile arhitectului Zaha Hadid, iar numele scaunului l-am ales după formele aparte care îl alcătuiesc”, și-a descris tânărul brașovean proiectul.

Au atras atenția și scaunele realizate din resturi de către studenții de la Facultatea de Arhitectură ”Ion Mincu” din București, precum și colecția arhitectului Ștefan Sturdza, între cele mai ”ciudate” scaune ale acestuia fiind cele în formă de insecte. Alături de scaune, studenții au mai expus și alte proiecte de licență sau de an, piese de mobilier pentru diverse încăperi din locuință.

Close
Închide
  Close