MENIU CAUTĂ
, de Paul Barbu

Studiu: Ce preferă românii din diasporă când revin în țară

Distribuie

Când revin acasă, românii din diasporă caută, în primul rând, serviciile medicale, apoi pe cele de avocatură, iar de abia pe locul trei sunt vacanțele pe litoral, potrivit unui studiu recent făcut public de agenția Today’s.

Studiul a luat ca țintă românii stabiliți în Marea Britanie, Franța Italia și Spania, state care au comunități foarte puternice de conaționali. Făcută pe o perioadă de 10 ani, analiză relevă că românii și-au schimbat mai mult sau mai puţin radical preferințele, ori au ales să-şi redirecţioneze interesul spre domenii care nu presupun neapărat o revenire în România.

Dacă în urmă cu aprovimativ 10 ani, românii din Italia reveneau acasă în vacanţa de vară şi preferinţele erau concentrate către servicii medicale, de avocatură sau amenajări şi decoraţiuni interioare, acum, aceștia, sunt interesaţi doar de servicii medicale şi mai puţin de celelalte. Aceeași gândire se aplică și pentru cei din Spania sau Marea Britanie.

În schimb, românii din Hexagon preferă serviciile de avocatură, lucru dovedit și de faptul că în Franța sunt în medie, de 16 ori mai multe căutări decât în alte ţări din Uniunea Europeană Cei care sunt stabiliţi români. cei din Germania preferă să îşi investească cel puţin atenţia, în vacanţa din august, în servicii medicale sau de avocatură.

Totodată, există o creştere constantă a interesului pentru piaţa de închirieri auto, cu peste 25% faţă de anul trecut. Cei mai interesaţi sunt românii din Marea Britanie, cu peste 50% mai mult faţă de cei stabiliţi în celelalte ţări. Însă cei din Marea Britanie, Spania sau Italia nu folosesc foarte mult telefonul mobil când fac research pe internet. Circa 30% din căutări vin de pe astfel de dispozitive.

De asemenea, în această lună, căutările pe tema concediului cresc cu aproximativ 50%, iar cele pentru cazare cresc cu până la 90% în lunile de vară. Cele mai populare staţiuni rămân însă Mamaia şi Costineşti.

Citește mai multe despre Diaspora pe Libertatea.

Comentarii