De Dragoș Tănase,

Astfel, elevii profilului ”uman” de la Colegiul Național „Inochenție Micu Clain” din Blaj, județul Alba au intrat în sălile de examinare la ora 08.30, iar la ora 09.00, aceștia au primit un set de subiecte care aparțineau profilului Real.

După aproximativ 20 de minute, timp în care elevii se apucaseră deja să scrie, comisia i-a anunțat că au primit subiectele greșite. Foile de examen au fost anulate și elevii au primit un alt set de subiecte, potrivit Alba24.ro.

Dar, după câteva minute, elevii au realizat că și noile subiecte erau greșite, fiind de fapt aceleași cu cele de la profiul Real pe care le primiseră și prima dată.

Elevii i-au semnalat președintelui de comisie problema, care a comparat subiectele și, astfel, și-a dat seama că sunt greșite din nou așa că foile de examen au fost anulate iar.

După aproximativ 50 de minute, de la începerea probei de BAC 2019, elevii de la uman au primit subiectele corecte.

Șefa Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Alba, Marcela Dărămuș, a confirmat pentru sursa citată, problema apărută în timpul examenului de Bacalaureat de la „Inochenție Micu Clain” din Blaj. Aceasta a declarat că doar a doua pagină a subiectelor a fost dată greșit elevilor.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

”A doua pagină, prima pagină a fost ok, problema s-a remediat și copiii au primit trei ore, din momentul în care au primit subiectul, conform metodologiei… Nu s-a întâmplat o tragedie așa de mare, s-a dat subiectul corect, dacă nu subiectul corectat și remediat atunci era bai”, a declarat Marcela Dărămuș.

Întrebată cine se face vinovat pentru problema apărută, șefa IȘJ a declarat că responsabili sunt cei din comisia de la centrul de examen.

”Cel mai probabil eroarea s-a produs din grabă, pentru a aduce la timp subiectele”, a mai adăugat Dărămuș, care a precizat că la nivelul instituției pe care o conduce a fost deschisă o anchetă în acest caz.

De asemenea, aceasta a mai spus că timpul pierdut de elevi până la primirea subiectelor corecte, a fost mai mic de 50 de minute, dar nu a precizat cât a durat.


Citește și:

Subiecte BAC 2019. Ce a picat la Bacalaureat 2019

Perle la BAC 2019 la Limba română

Rezultate BAC 2019


Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D
GSP.RO

Îl mai recunoașteți? Cum arată acum un celebru milionar român, după operații estetice și efecte speciale :D

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult