MENIU CAUTĂ
, de Daniel Ionașcu

Supercomputerul Watson de la IBM va analiza emoțiile jucătorilor de la turneul de tenis de la Wimbledon

Distribuie

Supercomputerul Watson de la IBM va analiza emoțiile jucătorilor de la turneul de tenis de la Wimbledon, dar și mișcările, meciul și chiar și publicul, scrie Reuters.

Oficialii IBM susțin că Watson va putea detecta secundele de emoții și tensiuni ale jucătorilor, în special cele de după o lovitură bună sau o minge pierdută.

Dar de ce Watson va analiza emoțiile jucătorilor de la Wimbledon? Supercomputerul va putea monitoriza fețele jucătorilor, dar și murmurul publicului pentru a detecta momentele de tensiune sau inflexiune.

Turneul de la Wimbledon este un pionier în domeniul inteligenței artificiale. Acesta a introdus-o încă din 2015, inteligența artificială fiind la baza unui bot de chat pe care turneul îl folosește pe Facebook Messenger.

Acesta prezintă fanilor acces personalizat la informații, știri și date despre jucători.

Watson, pariul pe inteligența artificială

Supercomputerul Watson a rămas în istorie după ce a învins în 2011 cei mai buni reprezentanți au omenirii la Jeopardy, un concurs de tipul ”Știi și câștigi”. IBM pariază acum pe Watson pentru a-și extinde oferta de produse care vizează inteligența artificială.

Recent, Watson a fost trimis în spațiu.

Citește mai multe despre IBM, Inteligenta artificiala și wimbledon pe Libertatea.

Comentarii