De Daniel Ionașcu,

Varianta ca oamenii să nu iasă din casă ar fi aceea ca să funcționeze comenzile online. Din cauza șocului, sistemul nu funcționează încă.

Comenzile de alimente au crescut de cel puțin două ori pe site-urile marilor supermarketuri și hipermarketuri, spun oficialii lanțurilor de retail, contactați de Libertatea.

Pe site-ul Mega Image perioada în care de livrarea era indisponibilă se întindea pentru cel puțin 7 zile.

De asemenea, un apel pe numărul destinat clienților la Carrefour informează oamenii că ar putea exista întârzieri la furnizarea comenzilor în următoarele zile din cauza cererii mari pe segmentul supermarket online. 

Aglomerația se mută de la raft la site

Oficialii Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) spun că retailerii s-au concentrat mai mult în ultima perioadă pentru refacerea stocurilor la raft, astfel că au fost surprinși de creșterea comenzilor online. Situația este estimată să se calmeze de miercuri.


Pe site-ul Mega Image, livrările sunt indisponibile cel puțin până vinerea viitoare

Comercianții repetă asigurările că sunt alimente suficiente

”Ce vă pot spune este că durata de livrare necesită mai multe zile. Adevărul este că nimeni nu a fost pregătit cu logistică pe comenzi online și estimăm că acestea se vor mări în perioada următoare. Prioritatea au fost rafturile, dar luându-se în calcul că acum am putea trece la alt nivel (prin ordin al autorităților astfel încât populația să fie forțată să stea în locuințe – n.r.), se lucrează la acest lucru. Dintr-o dată cererea a fost mare, atât pe magazine, cât și pe online și nu s-a mai putut redimensiona pe online”, a declarat, pentru Libertatea, George Bădescu, directorul executiv al AMRCR. 

Cum și-au petrecut ultimele trei luni oamenii care au ajutat societatea să funcționeze în pandemie
Recomandări
Cum și-au petrecut ultimele trei luni oamenii care au ajutat societatea să funcționeze în pandemie
 

”Există această recomandare de a sta în casă, de a cumpăra de la magazinele din apropiere. Dar e posibil ca acestea să nu aibă tot ce avem nevoie și de aceea lumea se duce pe online. Anticipăm că traficul va scădea la raft, iar situația livrărilor se va redresa de la mijlocul săptămânii viitoare”, a mai transmis Bădescu.

Gabriela Firea atacă proiectul de testare al Ministerului Sănătăţii
Recomandări
Gabriela Firea atacă proiectul de testare al Ministerului Sănătăţii
 

El a dat asigurări că există stocuri suficiente de mâncare, iar aprovizionarea este aproape de normal. 

Există însă o serie de sincope la granița Ungariei, dar oficialul spune că există semnale că se vor deschide noi puncte vamale, iar situația va reveni la normal și la punctele de trecere a frontierei.

Creșteri și în aplicații

Creșterea comenzilor online nu se reflectă doar pe site-urile marilor supermarketuri și hipermarketuri. 

Aplicațiile de livrare de mâncare gătită au înregistrat la rândul lor creșteri puternice. Aplicația Bringo întâmpina utilizatorii cu un mesaj de eroare zilele trecute.

De asemenea, comenzile din categoria supermarket online au crescut de zece ori pe platforma eMAG.

Și retailerii de electronice au consemnat creșteri ale vânzărilor online. Potrivit Flanco, părinții cumpără console de jocuri video pentru copii, iar companiile achiziționează laptopuri pentru ca angajații să lucreze de acasă.

Pe lângă acestea, eMAG a consemnat și creșteri de vânzări la mașinile de făcut pâine și la televizoare.

Citeşte şi:

Un grafic care privește și România. Semnalul de alarmă al experților: cum copleșește coronavirusul o țară dacă nu se iau măsuri stricte imediat

La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO
La 4 ani era declarată„cea mai frumoasă fată din lume”.Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare
HOROSCOP
Horoscop 3 iunie 2020. Balanțele se lovesc de câteva complicații, Taurii au probleme financiare